ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 7:01:03π.μ.
19
Μαρτίου

Μουσική εν ώρα γυμναστικής: Το είδος που συνιστούν οι ειδικοί για καλύτερες επιδόσεις

Κατηγορία Fitness

Για τους περισσότερους από εμάς είναι «νόμος» να ακούμε μουσική την ώρα που γυμναζόμαστε, αφού έτσι έχουμε καλύτερη διάθεση, μπλοκάρουμε τους ήχους του περιβάλλοντος και δίνουμε ρυθμό στην κίνησή μας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, το είδος της μουσικής που θα επιλέξουμε την ώρα που γυμναζόμαστε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις επιδόσεις μας.

 

Η ποπ μουσική, διαπίστωσαν οι ειδικοί έπειτα από πειράματα, είναι ιδανική για να συνοδεύσουμε την προπόνησή μας και αμέσως μετά, στη δεύτερη θέση, βρίσκεται η χέβι μέταλ. Αντιθέτως, η ρέγκε και η όπερα είναι πολύ πιθανό να ρίξουν τις επιδόσεις.

 

«Εξετάσαμε διαφορετικά είδη μουσικής και την επίδραση που είχαν στο τρέξιμο» αναφέρει η ψυχολόγος και fitness coach Λιάν Χολ, σχολιάζοντας την έρευνα. «Μπορεί η επιλογή μουσικής να είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, όμως τελικά όλα κρίνονται από τα συναισθήματα που προκαλεί κάθε είδος» δηλώνει και συνεχίζει: «Για παράδειγμα, η κλασική μουσική έχει την τάση να μας κάνει να νιώθουμε πολύ χαλαροί, κάτι που επιβεβαιώνεται από την έρευνα, ενώ η ποπ μουσική, όπως και η χέβι μέταλ, έχει πιο έντονο ρυθμό, οπότε θα μας βοηθήσει να τρέξουμε λίγο πιο γρήγορα».

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 275 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα