ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 - 6:56:56π.μ.

banner468x60

12
Ιανουαρίου

Οι έγκυες που ασκούνται προστατεύουν τα παιδιά τους

Κατηγορία Fitness

Οι έγκυες γυναίκες που ασκούνται τακτικά προστατεύουν το έμβρυο από την υψηλή αρτηριακή πίεση αργότερα στη ζωή του, υποστηρίζουν ερευνητές από τις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Michigan State βρήκαν ότι τα παιδιά των μαμάδων που είναι σωματικά δραστήριες –ιδιαίτερα κατά τους τρεις τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους- είχαν σημαντικά χαμηλότερη αρτηριακή πίεση όταν έφταναν στην ηλικία των 10 ετών.

 

Τα ευρήματα είχαν μάλιστα εφαρμογή ακόμη και στα μωρά που είχαν γεννηθεί με χαμηλό σωματικό βάρος, τα οποία είναι γνωστό ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης αρτηριακής πίεσης αργότερα στη ζωή τους.

 

Η αμερικανική αυτή μελέτη είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, η πρώτη που δείχνει, ότι οι συνήθειες των μανάδων σε ό,τι έχει να κάνει με τη γυμναστική, μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης σε ένα παιδί, κάτι που αποτελεί έναν παράγοντα-κλειδί για την καρδιαγγειακή υγεία.

 

 

πηγή: news.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα