ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 6:04:27π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
04
Δεκεμβρίου

Πρόγραμμα γυμναστικής με τη σφραγίδα της Επιστήμης

Κατηγορία Fitness

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια υπόσχονται αύξηση της καθαρής μυϊκής μάζας του σώματος χάρη σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει τρεις κύκλους δυναμικών ασκήσεων.


Οι ερευνητές από το ερευνητικό εργαστήριο φυσιολογίας EMDR του UCLA συνεργάστηκαν με ειδικούς από την αμερικανική εταιρία Equinox. Εκπόνησαν την πρώτη στο είδος της μελέτη, η οποία σχεδιάστηκε ώστε να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του Συστήματος των 3 Κύκλων (3-Cycle System) που χρησιμοποιούν οι προπονητές της Equinox και το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.


Τα αναλυτικά αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Strength and Conditioning Research.


Η βασικότερη παράμετρος που εξέτασε η ερευνητική ομάδα ήταν η αύξηση της καθαρής μυϊκής μάζας του σώματος χάρη στο πρόγραμμα. Παράλληλα, οι ειδικοί παρακολούθησαν την πρόοδο των συμμετεχόντων ως προς την ενίσχυση της δύναμης και της αερόβιας ικανότητας (ικανότητα του οργανισμού να προσλαμβάνει και να μεταφέρει αποτελεσματικά το οξυγόνο).


Έπειτα από τέσσερις εβδομάδες, όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε όλους τους παραπάνω δείκτες σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.


Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «προετοιμάζει» το σώμα για τις ασκήσεις που θα ακολουθήσουν και αποτελεί τη βάση για το δεύτερο και τον τρίτο κύκλο.


Θα βρείτε το πλήρες Σύστημα των 3 Κύκλων (φωτογραφίες και αναλυτική περιγραφή), στην επίσημη ιστοσελίδα της Equinox.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 330 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα