ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 9:24:28π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
14
Μαρτίου

Safe γυμναστική στην εγκυμοσύνη

Κατηγορία Fitness

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι παλμοί της καρδιάς της γυναίκας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αυξάνονται κατά δέκα τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι, χωρίς να το ξέρετε, κάνετε μία αερόβια άσκηση. Η γυμναστική ωφελεί τόσο εσάς όσο και το μωράκι σας που βρίσκεται στην κοιλιά σας.


Μερικά από τα θετικά που μπορείτε να απολαύσετε, εάν κάνετε γυμναστική είναι ότι νιώθετε περισσότερο ευδιάθετη και δραστήρια μέσα στην ημέρα, κάνετε πιο ξεκούραστο ύπνο, και αποφεύγετε το πρήξιμο των ποδιών που είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα κυρίως κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σας.

 

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για τη σωματική σας υγεία χρειάζεται να γυμνάζεστε αρκεί να ακολουθήστε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές.

 

-Πριν ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής ρωτήστε τον γυναικολόγο σας. Ακόμα κι αν έχετε απευθυνθεί σε έναν personal trainer, καλύτερα είναι πρώτα να συμβουλευτείτε τον μαιευτήρα σας, ο οποίος έχει σε γνώση όλο το ιατρικό ιστορικό σας. Συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως το άσθμα και η αναιμία, μπορεί να μην σας επιτρέπουν να γυμναστείτε.

 

-Κάντε ήπια γυμναστική. Εάν έχετε πάρει την άδεια από τον γιατρό σας για να γυμνάζεστε δεν σημαίνει ότι πρέπει να… γυμνάζεστε έντονα σηκώνοντας με πολλά κιλά ή τρέχοντας με ταχύτητα. Όλα τα παραπάνω μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα και όχι να σας κάνουν καλό.

 

-Ενυδατωθείτε ενώ γυμνάζεστε.Ο άνθρωπος, όταν ασκείται, ιδρώνει και χάνει υγρά. Μόνο που στην περίπτωσή σας, τα υγρά είναι απαραίτητα για πολλούς λόγους. Οπότε πρέπει να έχετε συνέχεια στο μυαλό σας να φροντίζετε να αναπληρώνετε τα υγρά, που χάνετε λόγω της γυμναστικής.

 

-Φορέστε άνετα ρούχα. Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να φοράτε άνετα ρούχα. Επιλέξτε και όταν κάνετε γυμναστική να φοράτε ρούχα άνετα και παπούτσια ,ώστε να μην νιώθετε την παραμικρή πίεση.

 

-Λάβετε τα μέτρα σας.Εάν κατά τη διάρκεια της άσκησης αισθανθείτε οποιοδήποτε περίεργο σύμπτωμα, ζαλιστείτε, νιώσετε πονοκέφαλο ή δυσκολία στην αναπνοή, σταματήστε αμέσως και καλέστε τον γιατρό σας, για να λάβετε οδηγίες.

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 161 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα