ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 9:52:14μ.μ.
29
Οκτωβρίου

Tα πιο σοβαρά «λάθη» που κάνει κάποιος σε ένα μάθημα γιόγκα

Κατηγορία Fitness

Ενα μάθημα γιόγκα διαφέρει από τα υπόλοιπα προγράμματα γυμναστικής. Δεν είναι μόνο η αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται για να ανταποκριθεί κανείς στη δυσκολία της κάθε στάσης.

Υπάρχουν και κάποιοι γενικότεροι κανόνες που πρέπει να σεβαστεί κανείς, προκειμένου να μη χαλάσει την... ατμόσφαιρα σε ένα μάθημα γιόγκα. Κάποιες δασκάλες γιόγκα και bloger έκαναν για το yahoo μία λίστα με τα πιο σοβαρά «λάθη» που μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτό το περιβάλλον και συνιστούν την αποφυγή τους.

 

1. Πριν φύγετε από το σπίτι, φροντίστε να μην χρησιμοποιήσετε άρωμα, κρέμα σώματος ή αποσμητικό με δυνατό άρωμα. Η γιόγκα δίνει έμφαση στις βαθιές αναπνοές, οπότε θα ενοχλήσετε τους άλλους.

 

2. Προσέξτε πού θα τοποθετήσετε το στρώμα σας. Δεν θέλετε να είστε πολύ κοντά σε κάποιον- θα υπάρχει ο κίνδυνος... συγκρούσεων κατά την εκτέλεση των ασκήσεων- αλλά ούτε και πολύ μακριά, γιατί αν υπάρχουν πολλά άτομα στο χώρο, όσοι έρθουν τελευταίοι θα δυσκολευτούν να βρουν ελεύθερο χώρο. Καλή λύση είναι επίσης να μην ευθυγραμμίζεται απόλυτα το στρώμα σας με τον διπλανό, ώστε να μην χτυπούν τα χέρια σας ή βρεθείτε σε άβολες θέσεις όσο θα γυμνάζεστε.

 

3. Περιορίστε τις συζητήσεις πριν από το μάθημα. Αν είστε με κάποια φίλη, μιλάτε χαμηλόφωνα πριν ξεκινήσετε, ιδιαίτερα αν όλοι οι άλλοι παραμένουν σιωπηλοί. Οι περισσότεροι πηγαίνουν σε ένα μάθημα γιόγκα για να ηρεμήσουν.

 

4. Βγάλτε τα παπούτσια σας στην πόρτα και μπείτε στο χώρο ξυπόλητοι ή με κάλτσες.

 

5. Ποτέ μην πατάτε στο στρώμα κάποιου άλλου. Πρόκειται ουσιαστικά για τον προσωπικό χώρο του καθενός, ενώ επιπλέον δεν είναι ιδιαίτερα ευγενικό να ακουμπήσετε την πατούσα σας εκεί όπου ο άλλος βάζει τα χέρια ή το πρόσωπό του.

 

6. Απαγορεύονται οι selfies. Καλύτερα να αφήσετε το κινητό σας μέσα στην τσάντα σας, για να αποφύγετε τις ενοχλήσεις που θα χαλάσουν τη δική σας συγκέντρωση, αλλά και των άλλων.

 

7. Αφήστε τον δάσκαλο να σας οδηγήσει και μην προχωράτε μόνη σας σε άλλες ασκήσεις.

 

8. Μην καθυστερείτε, γιατί χαλάτε το «ζεν» των υπολοίπων.

 

9. Επίσης, μην φεύγετε νωρίτερα. Είναι ενοχλητικό για τους άλλους, που προσπαθούν να χαλαρώσουν, να έχουν δίπλα τους κάποιον που μαζεύει τα πράγματά του θορυβωδώς. Αν είναι απολύτως απαραίτητο να φύγετε νωρίτερα, φροντίστε να βρείτε μία θέση κοντά στην πόρτα για να μην ενοχλήσετε κανέναν.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 294 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα