ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:22:11μ.μ.
08
Φεβρουαρίου

Tabata: Mια τρελή προπόνηση για κάψιμο λίπους μόνο με 4' άσκηση την ημέρα

Κατηγορία Fitness

Σίγουρα είναι ένα από τα πιο δυναμικά και έντονα προγράμματα γυμναστικής, που ενδέχεται να σας φέρει στα όριά σας, αλλά θα σας προσφέρει άμεσα όλα όσα ονειρεύεστε: λιγότερους πόντους στην περιφέρεια, γερό κορμό, σφριγηλούς γλουτούς, γραμμωμένους κοιλιακούς και επίπεδη κοιλιά.

Ο λόγος για την Tabata, τη μέθοδο που δημιούργησε ο Ιάπωνας ερευνητής δρ Ιζούμι Ταμπάτα.

 

Πώς όμως εφαρμόζεται η Tabata; Αρχικά επιλέγετε την καρδιαγγειακή άσκηση που σας αρέσει περισσότερο. Για παράδειγμα, κλασικά πουσάπ, τρέξιμο, σχοινάκι, ακόμη και ποδήλατο, τα οποία εκτελείτε όσο πιο δυναμικά γίνεται για 20''. Έπειτα χαλαρώνετε για 10'' και επαναλαμβάνετε ακόμη 7 γύρους. Μόλις ολοκληρωθούν τα 4', πιθανότατα θα αισθάνεστε εξουθενωμένοι, αλλά σύντομα θα δικαιωθείτε.

 

Η συγκεκριμένη προπόνηση, σύμφωνα με τον Ταμπάτα, κάνει το σώμα να δουλεύει σε υψηλές ταχύτητες και -το σημαντικότερο- βοηθά τον οργανισμό να καίει λίπος μέχρι και 35 ώρες έπειτα από την ολοκλήρωσή της, ενώ έχει τα ίδια αποτελέσματα με 1 ώρα αεροβικής άσκησης.

 

Πριν ξεκινήσετε, απαιτείται ένα 5λεπτο ζέσταμα (χαλαρό τρέξιμο, πηδηματάκια επιτόπου κ.λπ.). Επίσης, είναι σημαντικό να εφοδιαστείτε με ένα αξιόπιστο χρονόμετρο, καθώς στην Tabata μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο μετράει. Φυσικά, προτού αρχίσετε να ακολουθείτε ένα τόσο δυναμικό πρόγραμμα, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

 

 

 

πηγή: govastileto.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 144 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα