ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:47:42π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
31
Αυγούστου

Θαυματουργό φάρμακο το περπάτημα για τους καρκινοπαθείς

Κατηγορία Fitness

Το περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θνησιμότητας στους καρκινοπαθείς έως και 50%, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η σωματική δραστηριότητα φάνηκε ότι λειτουργεί ως «θαυματουργό φάρμακο», μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου κατά 40% σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού και καρκίνο του προστάτη. Και για τους ασθενείς με καρκίνο του εντέρου, φάνηκε ότι διπλασιάζοντας την απόσταση που διάνυαν καθημερινά, μειώθηκε κατά το ήμισυ ο κίνδυνος θανάτου. Οι υπολογισμοί στην έρευνα έγιναν με βάση το περπάτημα 1,5 χλμ με ένα μέτριο ρυθμό , διάρκειας περίπου 20 λεπτών την ημέρα.

 

Η έρευνα που διενεργήθηκε από την φιλανθρωπική οργάνωση Walking for Health, κατέδειξε ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να μειώσει τον αντίκτυπο ορισμένων εξουθενωτικών παρενεργειών της θεραπείας του καρκίνου, όπως το πρήξιμο γύρω από το βραχίονα, το άγχος, τη κατάθλιψη, τη κόπωση , τη μειωμένη κινητικότητα και τις αλλαγές του βάρους.

 

«Η σημερινή έρευνα αναδεικνύει την πολύ απλή πραγματικότητα – το περπάτημα μπορεί να σώσει ζωές. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια για ο τι είναι μια πολύ απλή και προφανής λύση. Η σωματική δραστηριότητα είναι ένα φάρμακο θαύμα και οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να συνταγογραφούν τη σωματική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, ως τυπικό μέρος της αποκατάστασης των καρκινοπαθών", ανέφερε ο επικεφαλής της οργάνωσης Κιαράν Ντεβάν.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, δεν είναι σαφές πώς δραστηριότητα βοηθά, αλλά το αποτέλεσμα πηγαίνει πέρα από τον απλό έλεγχο του βάρους, το οποίο μειώνει την ποσότητα του ορμονών που παράγονται από το λίπος του σώματος, οι οποίες «ωθούν» την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Η τελευταία σκέψη είναι πως η άσκηση μπορεί να «σπάσει» τα οιστρογόνα για να παραχθούν «καλοί» μεταβολίτες που μειώνουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

 

πηγή: news.gr

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα