Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Σεπτεμβρίου

Τί χυμό πρέπει να πίνετε μετά τη γυμναστική

Κατηγορία Fitness

Αν κάνετε συστηματικά γυμναστική είναι σημαντικό να προσέχετε τις τροφές που καταναλώνετε μετά από κάθε προπόνηση για τη διατήρηση της υγείας των μυών σας.

Η ενέργεια που αντλείται από τις αποθήκες του οργανισμού πρέπει να αναπληρωθεί, ώστε το σώμα σας να συνεχίσει τις λειτουργίες του χωρίς να αισθάνεστε κούραση και εξάντληση.

 

Ένα κατάλληλο γεύμα βοηθά στο χτίσιμο των μυών και στη διατήρηση της φυσικής σας κατάστασης.

 

Πρέπει όμως να είναι ισορροπημένο για να μην σας φορτώσει με λιπαρά  και περιττές θερμίδες.

 

Ένας κατακόκκινος χυμός ντομάτας είναι η ιδανική επιλογή για να ανακάμψουν οι καταπονημένοι μύες μετά από την προπόνηση, σύμφωνα με ελληνική έρευνα

 

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο χυμός ντομάτας παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά –κυρίως το λυκοπένιο που δίνει και το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες– που βοηθούν τους μύες να ανακάμψουν και τα αγγεία να επανέλθουν μετά την πίεση και την ένταση που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας εννιά αθλητές ήπιαν ντοματοχυμό μετά την άσκηση και έξι το συνηθισμένο τους ενεργειακό ποτό. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εκείνοι που ήπιαν τον ντοματοχυμό είχαν υψηλότερα επίπεδα μυϊκής ανάκαμψης και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους επανήλθαν νωρίτερα στις φυσιολογικές τιμές τους.

 

Τα ευρήματα της ελληνικής έρευνας είναι σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα σουηδών επιστημόνων που είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο χυμός ντομάτας βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες μετά την άσκηση.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 254 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)