ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:48:40π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Δεκεμβρίου

Τρία λεπτά διαλειμματικής άσκησης την εβδομάδα «ρίχνουν» την πίεση

Κατηγορία Fitness

Μόλις τρία λεπτά διαλειμματικής άσκησης την εβδομάδα έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν την αντοχή και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο McMaster από το Οντάριο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS One, δείχνει πώς ένα λεπτό έντονης άσκησης διεγείρει φυσιολογικές αλλαγές που συνδέονται με την βελτίωση της υγείας, σε υπέρβαρους ενήλικες.

 

Μετά από έξι εβδομάδες, 14 υπέρβαροι συμμετέχοντες βελτίωσαν την αντοχή τους κατά 12% , και είχαν καλύτερες τιμές αρτηριακής πίεσης του αίματος, καθώς και βελτιωμένη μυϊκή δραστηριότητα. Είναι ενδιαφέρον επίσης ότι, οι άνδρες εθελοντές, βελτίωσαν σημαντικά τον έλεγχό τους σακχάρου τους στο αίμα, αλλά οι γυναίκες εθελόντριες όχι.

 

Για την έρευνα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν ζέσταμα σε στάσιμα ποδήλατα για δύο λεπτά. Μετά την προθέρμανση, οι συμμετέχοντες έκαναν ποδήλατο όσο πιο σκληρά μπορούσαν για τρία διαστήματα 20 δευτερολέπτων που ακολουθούνταν από δύο λεπτά αργού πεταλιού. Έκαναν αυτό τρεις φορές την εβδομάδα, που σημαίνει 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα. Το ποδήλατο μπορεί να αντικατασταθεί από έντονο σπριντ μέχρι τις σκάλες, για ένα λεπτό, ή το τρέξιμο με τα γόνατα ψηλά λειτουργεί επίσης με τον ίδιο τρόπο.

 

Η υψηλής έντασης διαλλειματική άσκηση κέρδισε το ενδιαφέρον των ασκουμένων το περασμένο χρόνο, έπειτα από την μελέτη του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Απόδοσης στο Ορλάντο για τα επτά λεπτά προπόνησης.

 

«Και αν τα διαστήματα 20 δευτερολέπτων έντονης άσκησης για ένα λεπτό φαίνονται πάρα πολύ δύσκολα, δεν νομίζω ότι μπορείτε να μειώσετε καθώς αυτό δεν θα είχε τα ίδια οφέλη για την υγεία», ανέφερε ο Μάρτιν Γκιμπάλα, καθηγητής κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο McMaster.

 

 

πηγή: news.gr

Διαβάστηκε 169 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα