ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:31:38μ.μ.
10
Σεπτεμβρίου

Βάλε τέλος στη ρουτίνα με αυτούς τους 5 τρόπους

Κατηγορία Fitness

Σε έχει «καταπιεί»η ρουτίνα της καθημερινότητας και αισθάνεσαι πως όλα τα κάνεις πλέον μηχανικά;

Οι παρακάτω δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο δημιουργικός όχι μόνο στην δουλειά σου, αλλά και στην προσωπική σου ζωή.


Κάνε μία βόλτα, όταν νιώθεις πως δεν μπορείς να σκεφτείς


Αν βρίσκεσαι στη δουλειά σου και δυσκολεύεσαι να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις, τότε το καλύτερο να κάνεις είναι να κάνεις βόλτα το τετράγωνό, να πάρεις καθαρό αέρα και να ηρεμήσεις.


Ονειρέψου


Άφησε στα άκρη όλους τους προβληματισμούς σου και «ταξίδεψε» για 5-10 λεπτά στον αγαπημένο σου προορισμό. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σάντα Μπάρμπαρα, διαπίστωσαν πως το να ονειρεύεται κάποιος δέκα λεπτά την ημέρα, τον κάνει αυτόματως πιο δημιουργικός στους τομείς που του προκαλούν άγχος.


Βάλε κάποιον άλλον να διακοσμήσει το γραφείο σου


Βάζοντας κάποιον συνάδελφό σου, ο οποίος ξέρει πάνω-κάτω τι σ΄αρέσει, είναι μία καλή λύση ανανέωσης. «Τα γραφεία που δεν έχουν έναν  παραδοσιακό τρόπο διακόσμησης, αλλά περιέχουν κάτι προσωπικό από τον καθένα,κάνουν τον εργαζόμενο να είναι πιο παραγωγικός και αποδοτικός στον φόρτο εργασίας του», αποκαλύπτει ο επιστήμονας ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Μιννεσότα, Kathleen Vohs.


 Χαμήλωσε τα φώτα


Μία μελέτη του περιοδικού Journal Environmental Psychology έδειξε πως όταν κάποιος χαμηλώνει τα φώτα (ακόμη και στο γραφείο του), τότε νιώθει περισσότερο ελεύθερος και «χάνει» τις όποιες αναστολές του. Έτσι, ένα γραφείο με χαμηλό φωτισμό μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο δημιουργικός.


 Ταξίδεψε σε μία άλλη χώρα


Ανακαλύπτοντας διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, τότε είναι λογικό να μπορούμε να δούμε κάποιο πρόβλημα μέσα από πολλές οπτικές γωνίες. Σύμφωνα με το περιοδικό « Journal of Personality and Social», οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πέρα από τον τόπο διαμονής τους, είναι περισσότερο καινοτόμοι και έχουν πιο ευέλικτο τρόπο σκέψης.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 230 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα