ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:28:40μ.μ.
21
Απριλίου

5 πρωινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος

Δεν έχετε φάει fast food και γλυκά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ασκείστε τακτικά και προσπαθείτε σκληρά να χάσετε βάρος … αλλά αυτά τα επιπλέον κιλά φαίνεται απλά να επιμένουν.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν συνειδητοποιούν ότι οι συνηθισμένες πρωινές ενέργειές τους μπορούν να τους εμποδίσουν από το να έχουν το σώμα των ονείρων τους.

 

Έχουμε συλλέξει 5 πρωινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε αυτή τη στιγμή.

 

1. Κοιμάστε πάρα πολύ
Με πολύ λίγο ύπνο, το σώμα σας είναι πιο πιθανό να παράγει κορτιζόλη (την ορμόνη απόκρισης στο στρες) που αυξάνει την όρεξή σας. Ωστόσο, το να κοιμάστε πάρα πολύ μπορεί να μην είναι πολύ καλύτερη για εσάς. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό PLOS One, ο ύπνος για περισσότερες από 10 ώρες τη νύχτα μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος. Δεν είναι περίεργο που οι γιατροί συνιστούν να κοιμόμαστε από 7 έως 9 ώρες κάθε μέρα.
πολύς ύπνος

2. Ετοιμάζεστε στο σκοτάδι
Ανοίξτε τις περσίδες ή τις κουρτίνες αμέσως μετά το ξύπνημα. Μια μελέτη στο περιοδικό PLOS One έδειξε ότι τα γαλάζια κύματα φωτός του πρωϊνού ήλιου αυξάνουν το μεταβολισμό σας και βοηθούν το σώμα σας να ξυπνήσει. Ακόμα και 20 με 30 λεπτά φως της ημέρας είναι αρκετά για να επηρεάσουν το δείκτη μάζας σώματος σας.
πρωινό φως

 

3. Δεν φτιάχνετε το κρεβάτι σας
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αλήθεια. Μια μελέτη από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα για τον ύπνο έδειξε ότι οι άνθρωποι που ανέφεραν ότι φτιάχνουν τα κρεβάτια τους ανέφεραν επίσης καλύτερο συνολικό ύπνο. Έτσι και αλλιώς, ο υγιής ύπνος είναι ο βέλτιστος τρόπος για ένα υγιές βάρος.
στρώσιμο κρεβατιού

4. Ξεχνάτε να ζυγιστείτε
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell απέδειξαν ότι η καθημερινή ζύγιση είναι μια επιτυχημένη τεχνική που ενθαρρύνει την απώλεια βάρους. Ο καλύτερος χρόνος για να ζυγιστείτε είναι το πρώτο πράγμα το πρωί πριν φάτε ή πιείτε τίποτα. Δεδομένου ότι χάνετε βάρος κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα έχετε τον πιο ακριβή αριθμό.
ζυγιζόμαστε

5. Τρώτε πολύ λίγο για πρωινό
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ επιμένουν ότι πρέπει να περιποιέστε τον εαυτό σας με ένα υπέροχο γεύμα τα πρωινά. Στην πραγματικότητα, ένα ισορροπημένο πρωινό που περιέχει 600 θερμίδες άπαχης πρωτεΐνης, υδατάνθρακες και κάποιο επιδόρπιο θα σας διευκολύνει να ακολουθήσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα διατροφής.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα