Εκτύπωση αυτής της σελίδας
20
Ιουλίου

8 τροφές για άμεση ανακούφιση από πρήξιμο και φούσκωμα

Ακολουθείτε σωστή διατροφή και κάνετε άσκηση, αλλά το πρωί ξυπνήσατε με πρησμένη κοιλιά και αίσθηση φουσκώματος; Οι αιτίες είναι πολλές, μεταξύ των οποίων η αφυδάτωση, η έμμηνος ρύση ή κάτι που φάγατε.

Οι παρακάτω 8 τροφές θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το φούσκωμα και να επανέλθετε σε φυσιολογική κατάσταση.

 

Πιπέρι καγιέν

Η καψαϊκίνη που περιέχει το καυτερό πιπέρι μειώνει τα αέρια και το φούσκωμα, επειδή αυξάνει τη ροή των πεπτικών ενζύμων μέσω του εντέρου. Ταυτόχρονα, σκοτώνει τα κακά βακτήρια που προκαλούν αέρια και φούσκωμα στην κοιλιά.

 

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι, ρυθμίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου, βοηθώντας όσους ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα. Αντί για επιδόρπιο με ζάχαρη, δοκιμάστε γιαούρτι αναμεμειγμένο με φρέσκα φρούτα.

 

Τζίντζερ

Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του, το τζίντζερ κάνει θαύματα για το φούσκωμα. Πίνοντας ένα φλιτζάνι αφεψήματος τζίντζερ πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά από ένα γεύμα, βοηθάτε το σώμα σας στην παραγωγή σάλιου, χολής και γαστρικών υγρών που βοηθούν στην πέψη.

 

Σπόροι μάραθου

Μασήστε μια μικρή ποσότητα (μισό κουταλάκι του γλυκού) σπόρων αυτού του φυτού και νιώστε ανακούφιση από τα αέρια και το φούσκωμα. Οι σπόροι μάραθου έχουν αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χαλαρώνουν τους μύες των εντέρων.

 

Μπανάνες

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, που βοηθά στο ξεφούσκωμα. Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της πρόσληψης νατρίου.

 

Χυμός λεμονιού

Το νερό με λεμόνι είναι ιδανικό και για το πρήξιμο, καθώς βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως το φούσκωμα και το ρέψιμο. Πολλοί άνθρωποι με πεπτικά προβλήματα δεν παράγουν αρκετό υδροχλωρικό οξύ για να αφομοιώσουν σωστά τις ζωικές πρωτεΐνες, τα γαλακτοκομικά, τη γλουτένη και τους σύνθετους υδατάνθρακες. Ο χυμός λεμονιού βοηθά την κινητικότητα του εντέρου και προσφέρει ανακούφιση από το πρήξιμο.

 

Σκόρδο

Η προσθήκη σκόρδου στο φαγητό, ειδικά όταν έχει πολύ αλάτι, προκαλεί φούσκωμα, όταν το τρώτε όμως μόνο του, ανακουφίζει από τα αέρια. Φτιάξτε μία σκορδόσουπα, η οποία είναι εξαιρετικά απλή και θα βοηθήσει τον οργανισμό να πάρει απευθείας τα οφέλη του σκόρδου.

 

Πεπόνι

Η υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό (όπως και το αγγούρι και το καρπούζι) αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού και μειώνει το φούσκωμα. Είναι, επίσης, ένα φυσικό διουρητικό, που συμβάλλει στην απομάκρυνση του αλατιού από το σώμα.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 124 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)