ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 6:34:04μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
22
Σεπτεμβρίου

Ένας γρήγορος και ασφαλής τρόπος να ξεπαγώσετε το κρέας και το ψάρι

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ξεπαγώσετε το φαγητό: Μπορείτε να το αφήσετε όλη νύχτα στο ψυγείο, να το ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή να το βάλετε σε νερό. Ποιος από αυτούς είναι γρήγορος και ταυτόχρονα ασφαλής;

Σύμφωνα με τη Σουζάν Έκστεντ, επιστήμονα στο Τμήμα Τροφίμων και Βιοεπιστημών του Τεχνικού Ερευνητικού Ινστιτούτου στη SP Σουηδία, ο ταχύτερος και ασφαλέστερος τρόπος απόψυξης για το κρέας και το ψάρι είναι η εμβύθιση σε κρύο νερό.

 

«Είναι κάτι που οι επιστήμονες τροφίμων γνωρίζουν εδώ και καιρό, όμως δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό» αναφέρει η Έκστεντ. Μάλιστα, η ειδικός δεν συνιστά τη συνήθη τακτική αργής απόψυξης εντός του ψυγείου, την οποία υποστηρίζει ο βρετανικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.


Για να ξεπαγώσετε το κρέας ή το ψάρι, τοποθετήστε το σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς και στη συνέχεια βυθίστε το σε ένα μπολ με κρύο νερό. Όπως εξηγεί η Έκστεντ, το φαγητό θα ξεπαγώσει γρήγορα, καθώς το νερό είναι καλύτερος αγωγός της θερμότητας από τον αέρα. Παράλληλα, η χαμηλή θερμοκρασία του νερού θα αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων.


Η Έκστεντ κατέληξε ότι αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος απόψυξης έπειτα από πειράματα σε διάφορα τρόφιμα.

 


Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα