ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:37:59π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Νοεμβρίου

Φάτε την πίτσα που ζηλέψατε και... αδυνατίστε

Μια νέα αντίληψη για το φαγητό, που λέγεται ενστικτώδης διατροφή, μας βοηθάει να ξανασυνδεθούμε με τα μηνύματα πείνας και κορεσμού που στέλνει το σώμα και ξανα-μάθουμε να τρώμε φυσικά και φυσιολογικά.

Το κλειδί αυτής της προσέγγισης είναι πως δεν υπάρχουν "κανόνες" αλλά ο στόχος είναι να μάθουμε τι είναι καλύτερο για εμάς. Γιατί αν φάτε το κομμάτι την πίτσα που θέλετε θα αδυνατίσετε, θα έχετε κερδίσει τα εξής:


1. Θα αποφύγετε το τσιμπολόγημα αργότερα.
Εάν περιορίζετε τη διατροφή σας σε σαλάτες με ψητό και βραστό κρέας, κοτόπουλο και ψάρι, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έρθει η στιγμή που θα υποκύψετε σε λιπαρά και παχυντικά σνακ ή φαγητά - και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Αντί για μια μεγάλη παρασπονδία, που θα σας προκαλέσει μετά ενοχές, υποκύψτε σε μια μικρότερη και ελεγχόμενη. Επιπλέον, εάν φάτε συνειδητά και χωρίς ενοχές το κομμάτι την πίτσα δεν θα μπείτε στη διαδικασία να συνεχίσετε τις παρασπονδίες όλη τη μέρα με το σκεπτικό "αφού έγινε ήδη η ζημιά...".Όταν θέλετε να φάτε κάτι που δεν συμπεριλαμβάνετε στη δίαιτά σας, απλά φάτε το. Η ευχαρίστηση προκαλεί την έκκριση ενδορφινών και οι ενδορφίνες μειώνουν το άγχος στον οργανισμό.

 

2. Η πίτσα δεν είναι το χειρότερο δυνατό φαγητό!
Ένα ή δύο κομμάτια πίτσα με λαχανικά και άπαχα αλλαντικά μπορεί να είναι ένα υγιεινό και διαιτητικό γεύμα! Από την άλλη πλευρά, επειδή θα νιώθετε ότι κάνατε παρασπονδία, το σώμα σας θα ζητήσει από μόνο του περισσότερα λαχανικά και φρούτα την επόμενη μέρα για να αντισταθμίσει. Εάν δεν μπείτε στη διαδικασία των τύψεων και των ενοχών, και ακολουθήσετε το φυσικό διατροφικό σας ένστικτο, είναι πολύ πιθανό την επόμενη μέρα να λαχταρήσετε μια μερίδα ψητό σολομό ή ένα μπιφτέκι με λαχανικά.


3. Το άγχος παχαίνει
Άγχος δεν μας δημιουργεί μόνο η δουλειά ή η δύσκολη καθημερινότητα. Το άγχος μπορεί να προκύπτει από την πίεση που ασκούμε στον εαυτό μας για να χάσουμε βάρος ή να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες ή να γυμναζόμαστε. Με το άγχος απελευθερώνεται η κορτιζόλη, η ορμόνη που κάνει το σώμα μας να μετατρέπει τους υδατάνθρακες που καταναλώνουμε σε λίπος και αυξάνει την όρεξη.


Το βασικό μυστικό για να συνεχίσετε να χάνετε βάρος: Επιτρέψτε στον εαυτό σας τις μικρές διατροφικές απολαύσεις σαν διαλείμματα στην καθημερινότητα και όχι σαν συνήθειες. Και κάθε φορά που "υποκύπτετε" κάντε το με τις καλύτερες προδιαγραφές: Φάτε μαζί με φίλους ή με την οικογένειά σας, απολαύστε κάθε στιγμή, χαλαρώστε και γελάστε, εστιάζοντας την προσοχή σας στην παρέα και την καλή ατμόσφαιρα.

 


Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 171 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα