ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 12:38:26μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
14
Σεπτεμβρίου

Γιατί δεν πρέπει να «ξεχνάτε» να πίνετε νερό

Το νερό συμβάλλει στη ζωή και την αναπαραγωγή των κυττάρων,

στην αποβολή των βλαβερών και άχρηστων ουσιών από το σώμα, διασφαλίζει την καλή λειτουργία των νεφρών, εξασφαλίζει την ενυδάτωση του οργανισμού, βοηθά στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, διατηρεί το δέρμα λαμπερό και υγιές.


Οι ανάγκες ενός ενηλίκου σε υγρά είναι περίπου 2,5-3 λίτρα την ημέρα, οι οποίες καλύπτονται μέσω της λήψης υγρών (κυρίως από νερό, χυμούς, ροφήματα, γάλα, σούπες), αλλά και από τρόφιμα που περιέχουν νερό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.


Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό;


Οι ειδικοί συνιστούν πρακτικά να καταναλώνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Γιατί όμως είναι τόσο απαραίτητο;


-Αυξάνεται η παραγωγή νέων κυττάρων στο αίμα και στους μύες.


-Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό.


-Η αφυδάτωση μπορεί να σας εξασθενίσει και να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι.


-Η αφυδάτωση προκαλεί πονοκέφαλο. Στην πραγματικότητα, όταν έχετε πονοκέφαλο, είναι απλά επειδή δεν έχετε πιει αρκετό νερό.


-Κάνει καλό στην ενυδάτωση του δέρματος, απομακρύνοντας τις τοξίνες.


-Το νερό θεωρείται βασικό στη δίαιτα. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι "καίει" τα λίπη, αυξάνει το αίσθημα κορεσμού.


-Συμβάλλει στην ισορροπία του λεμφικού συστήματος. Οι αδένες του συστήματος βοηθούν στην καλύτερη διεξαγωγή των καθημερινών σας λειτουργιών και στην καλύτερη ροή των υγρών στο σώμα.


-Δίνει ενέργεια: για να μετακινήσετε τους μύες σας χρειάζεστε νερό. Το νερό βρίσκεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στους μεταβολικά ενεργούς ιστούς, όπως αυτούς των μυών, και σε μικρότερες συγκεντρώσεις στους σχετικά ανενεργούς ιστούς όπως το λίπος, το δέρμα και σε ορισμένα τμήματα των οστών.


-Το νερό αποτελεί το αρθρικό υγρό, το υγρό λίπανσης μεταξύ των αρθρώσεων, το εγκεφαλονωτιαίο υγρό, και το υγρό που απορροφά τους κραδασμούς ανάμεσα στους σπόνδυλους και γύρω από τον εγκέφαλο. Αυτά είναι σημαντικά για την υγεία των αρθρώσεων και τη συντήρηση της σπονδυλικής στήλης.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 57 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα