Εκτύπωση αυτής της σελίδας
06
Απριλίου

Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Η Κοινωνία των Πολιτών ως αρωγός στην κοινωνική συνοχή

Ο κορονοϊός COVID 19 αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση, η οποία έχει πλήξει τη χώρα μας και έχει αναπροσαρμόσει τα δεδομένα σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας, μεταξύ άλλων η υγεία, η οικονομία, η ψυχαγωγία.


Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ συνεχίζει να λειτουργεί έχοντας προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και παράλληλα διευρύνει, αναπτύσσει και εμπλουτίζει τις δράσεις της στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της παγκόσμιας πανδημίας.


Ως φορέας της Κοινωνίας των Πολιτών βρίσκεται από την πρώτη μέρα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.


Συγκεκριμένα παρέχει:


• Πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Δίκτυο ΑΡΓΩΣ, στην οποία μπορείτε να καλείτε σε 24ώρη βάση στο 10306.
• Συμμετέχει σε πανελλαδική έρευνα σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς για τις επιδράσεις της πανδημίας στην καθημερινή ζωή και των ψυχισμό των πολιτών https://www.surveymonkey.com/r/QBVM98M.
• Βοήθεια στο Σπίτι για ευπαθείς ομάδες, σε συνεργασία με τα μέλη του Δικτύου ΑΡΓΩΣ, του Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής.
• Τηλεδιασκέψεις, γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης, παροχή φαρμάκων και συνταγογραφήσεων μέσω του Κέντρου Ημέρας ΙΑΣΙΣ καθημερινά.
• Τηλεδιασκέψεις και γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης σε καθημερινή βάση, μέσω της ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας του Επίκεντρου σε συνεργασία με την ActionAid Hellas.
• Δωρεάν ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και συνεχής ενημέρωση μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας.
• Αδιάλειπτη λειτουργία Μονάδων Υψηλής Προστασίας (Οικοτροφεία) για ευπαθείς ομάδες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας υγείας.
• Στεγαστικές μονάδες για ευάλωτες ομάδες (Προστατευμένα Διαμερίσματα και Ξενώνες) με συνεχή παροχή υπηρεσιών και αγαθών.
• Ρουχισμό σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω του Fabric Republic, με μειωμένο ρυθμό λόγω των αυξημένων κανόνων ασφαλείας
• Συνεχή επικοινωνία με τα μέλη και τους εθελοντές.
• Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση από το σπίτι μέσω του CONNECT YOURCITY.

 

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν ως συνέχεια μιας χρονιάς με έντονη ανθρωπιστική, εκπαιδευτική και ψυχοκοινωνική δράση.

ACAIASISA
Ειδικότερα το 2019 η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ


 Υποστήριξε περισσότερα από 140.000 άτομα σε κατάσταση ανάγκης.
 Ενημερώθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και συμμετείχαν σε δράσεις του Οργανισμού περισσότερα από 180.000 άτομα.
 Προσφέρθηκαν 70 τόνοι καθαρού ρουχισμού σε άτομα ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
 340.000 kg διοξείδιο του άνθρακα δεν εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα.
 Προσφέρθηκαν 220.000 μερίδες φαγητού.
 Πραγματοποιήθηκαν 130.000 διανυκτερεύσεις στις δομές μας.
 Πραγματοποιηθήκαν 135 παρεμβάσεις σε σπίτια μέσω του προγράμματος Υπηρεσίες ολοκληρωμένης ψυχιατρικής κοινοτικής θεραπείας κατ' οίκον.
 3 διακρίσεις (Βραβείο ΜΚΟ της χρονιάς από τη GlobalSustain, Βραβείο Silver CSR Event of the year σε συνεργασία με την Amuse Concept Events, Best Practice in Promoting Values by Life long Learning Platform, European Commission)

 

Οι δράσεις μας προκύπτουν ως απόρροια των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν μέσω της Κοινωνίας των Πολιτών και συγκεκριμένα με τις συνεργασίες μας με περισσότερους από 200 φορείς στην Ελλάδα, 250 και πλέον στο εξωτερικό καθώς επίσης και την υποστήριξη πλέον 30 θεσμικών φορέων. Τέλος, σπουδαία και πολύτιμη είναι η συμμετοχή 1000 εθελοντών στο έργο μας.

 

Οι μάχες που δώσαμε συλλογικά, πάντα νικητή είχαν την κοινωνία των πολιτών και έκαναν το αδύνατο να μοιάζει δυνατό!
Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μας ή να ενταχθεί στα εθελοντικά μας προγράμματα.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

Διαβάστηκε 670 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)