ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 1:49:33μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
05
Σεπτεμβρίου

Η σχέση του καφέ με την εμφάνιση διαβήτη

Πάνω από τρεις κούπες καφέ την ημέρα μπορούν να διπλασιάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν ερευνητές από την Ιταλία, οι οποίοι εξέτασαν 1.180 ασθενείς ηλικίας από 18 έως 45 ετών.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι η συχνή κατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο προδιαβήτη –του πρώιμου σταδίου διαβήτη τύπου 2- σε εκείνους τους ενήλικες, που μεταβολίζουν την καφεΐνη πιο αργά και υποφέρουν από υπέρταση.

 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν πρώτο στάδιο υπέρτασης –υψηλή αρτηριακή πίεση- αλλά όχι διαβήτη.

 

Οι ιταλοί ερευνητές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, βρήκαν ότι το 87% των ασθενών έπιναν από 1 έως 3 κούπες καφέ την ημέρα, ενώ οι υπόλοιποι ακόμη περισσότερες.

 

Η έρευνα έδειξε ότι το 42% αυτών μεταβόλιζε γρήγορα την καφεΐνη, ενώ το 58% με πιο αργό ρυθμό.

 

Μέσα σε διάστημα έξι ετών, οι ερευνητές διέγνωσαν προδιαβήτη στο 24% των ασθενών.

 

Όσοι έκαναν μέτρια κατανάλωση καφέ είχαν κατά 34% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προδιαβήτη, ενώ για όσους έπιναν πολύ καφέ ο κίνδυνος αυξανόταν έως και κατά 50%.

 

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ερευνητές ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη, που συνδέεται με την κατανάλωση καφεΐνης, αυξανόταν μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους, των οποίων ο οργανισμός μεταβόλιζε την καφεΐνη με αργό ρυθμό.

 

«Οι παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόγνωση της υπέρτασης στους νέους ανθρώπους» ανέφερε ο Dr Lucio Mos από το καρδιολογικό νοσοκομείο San Daniele στην περιοχή Udine της βορειοανατολικής Ιταλίας.

 

«Σε προηγούμενη έρευνα είχαμε βρει ότι ο καφές αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη της παρατεταμένης υπέρτασης και ότι ο κίνδυνος αυτός εξαρτάται από το γενετικό υπόβαθρο του ατόμου. Αυτοί που μεταβολίζουν την καφεΐνη με αργό ρυθμό διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης. Η πρόσφατη μελέτη μας δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο προδιαβήτη στους νεαρούς ενήλικες με υπέρταση, οι οποίοι έχουν αργό μεταβολισμό» εξήγησε και τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος στα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 276 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα