ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 11:07:16π.μ.
19
Οκτωβρίου

Ιωαννίδης: Η Ελλάδα δεν τελείωσε με τον κορονοϊό – Δεν είναι το μοναδικό όπλο το εμβόλιο

Τι λέει ο καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford για την πορεία της πανδημίας.

 

Η Ελλάδα δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα με τον κορονοϊό, επισημαίνει ο καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης. Ειδικότερα, όπως λέει ο καθηγητής σε αντίθεση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που πρακτικά έχουν τελειώσει με τον ιό, στην Ελλάδα η πανδημία θα πάρει παράταση λόγω της προβληματικής διαχείρισης.

 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης παρομοίασε την πανδημία με Μαραθώνιο και η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του. «Μια πανδημία είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι κάτι που κάνουμε με σπριντ, ούτε με βούρδουλα. Κάποια στιγμή σε όλους τους Μαραθώνιους φτάνει το βράδυ και τελειώνει. Στην Ελλάδα πολλοί έχουν μείνει στη μέση του Μαραθωνίου. Είμαστε στην ίδια κοινωνία, όποιος χάνεται, χάνεται για όλους», είπε για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και πρόσθεσε πως θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.

 

Κορονοϊός – Ιωαννίδης: Χρήσιμο όπλο αλλά όχι το μοναδικό το εμβόλιο
«Το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο, απλά δεν είναι το μοναδικό. Ο εμβολιασμός έχει το πλεονέκτημα ότι σε προστατεύει από τη σοβαρή νόσο. Αυτό το όφελος υπάρχει ανεξάρτητα ηλικίας, αλλά είναι πιο έντονα ποσοτικά όσο πηγαίνουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο εμβολιασμός δεν σταματάει το επιδημικό κύμα, όπως φαίνεται και στην Αγγλία» τονίζει ο καθηγητής.

 

Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε πως δεν είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

 

«Οι νεκροί θα ήταν λιγότεροι εάν η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μεγαλύτερη σε μεγαλύτερες ηλικίες και τους ευπαθείς» είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τη στήριξη του συστήματος υγείας και να αποφεύγουμε τις μαζικές εκθέσεις, ιδίως τα ευπαθή άτομα και οι ανεμβολίαστοι.

 

Κορονοϊός και γρίπη
Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στη γρίπη, συστήνοντας να μην παραλείπουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης.

 

«Ο κάθε ιός έχει τον δικό του χώρο. Την χρονιά που περάσαμε η γρίπη σχεδόν εξαφανίστηκε. Μπορεί να έλθει, ήδη επανέρχεται απ’ ότι φαίνεται, δεν ξέρουμε την έντασή της. Η γρίπη κατά μέσο όρο είναι πιο επικίνδυνη από τον κορονοϊό» είπε χαρακτηριστικά καθώς κάθε χρόνο 500.000 με 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη.

 

«Δεν έγινε πιο επιθετικός ο κορονοϊός για τους νέους»
Μιλώντας για το πώς πλήττει τους νέους ο κορονοϊός, με αφορμή τον θάνατο νέων ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, ο Γιάννης Ιωαννίδης εξηγεί ότι «ο κορονοϊός δεν έχει γίνει πιο επιθετικός για τους νέους, αλλά για να προστατέψουμε πιο αποτελεσματικά τους ηλικιωμένους, το βάρος του κύματος μετατίθεται σε νεότερες ηλικίες. Δεν είναι έντονη στην Ελλάδα αυτή η μετατόπιση. Δεν θα ήθελα ο μέσος πολίτης να νιώσει φόβο ότι πεθαίνουν οι νέοι».

 

 

Τέλος, ερωτηθείς για το lockdown, είπε ότι είναι κακή λύση. «Ήταν καλή λύση όταν δεν ξέραμε πως να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» κατέληξε.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα