ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:50:34π.μ.
17
Σεπτεμβρίου

Ισορροπημένη διατροφή και στη δουλειά

Αυξήστε την αποδοτικότητά σας ακολουθώντας τις σωστές διατροφικές συμβουλές

Κάθε ημέρα περνάτε ένα σημαντικό κομμάτι της ημέρας σας στη δουλειά, βάζοντας τα δυνατά σας να φέρετε εις πέρας τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις. Στην προσπάθειά σας αυτή, χρειάζεστε μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού σας, χωρίς να σας αφήνει φουσκωμένους ή να σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες.

 

*Προετοιμάστε τα γεύματά σας

 

Από το προηγούμενο βράδυ βρείτε λίγο χρόνο για να προετοιμάσετε τα γεύματα της επόμενης ημέρας. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο: μια χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο ή ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί και τόνο ή γαλοπούλα είναι ιδανικές επιλογές. Άλλωστε, καλό είναι να αποφεύγετε τα βαριά, λιπαρά φαγητά με σάλτσες, αφού θα σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες και θα σας προκαλέσουν υπνηλία. Κανείς δεν θέλει να νιώθει ότι κλείνουν τα μάτια του, ενώ έχει ακόμη απαιτητική δουλειά μπροστά του.

 

*Φάτε το γεύμα σας συγκεντρωμένοι

 

Ενώ καταλαβαίνουμε ότι συχνά οι πιεστικοί ρυθμοί της δουλειάς δεν σας αφήνουν το περιθώριο να απολαύσετε το γεύμα σας με την ησυχία σας, καλό θα είναι να καθιερώσετε ένα σύντομο διάλειμμα για φαγητό. Όταν τρώτε χωρίς να είστε συγκεντρωμένοι, δεν αντλείτε την ίδια απόλαυση από το φαγητό σας και παράλληλα είναι πιο πιθανό να φάτε ασυναίσθητα περισσότερο. Αφήστε, λοιπόν, στην άκρη το κινητό και ξεχάστε για λίγο τα επαγγελματικά emails.

 

*Δώστε προσοχή στα σνακ

 

Τα σνακ είναι απαραίτητα για να ανεβάσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να μείνετε συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα σνακ κατάλληλα. Ξεχάστε τα πατατάκια, τις σοκολάτες από τον αυτόματο πωλητή και τα μπισκότα και κάντε πιο υγιεινές επιλογές. Ένα εποχιακό φρούτο, ένα γιαούρτι, ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης και γαλοπούλα, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ή μια χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί είναι μερικές καλές ιδέες.

 

*Μην ξεχνάτε την ενυδάτωσή σας

 

Ακόμη και μια ελαφριά αφυδάτωση (της τάξεως του 2%) είναι αρκετή για να μειωθεί η συγκέντρωσή σας και κατ΄ επέκταση η αποδοτικότητά σας. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντα δίπλα σας ένα μπουκαλάκι ή ένα ποτήρι νερό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πίνετε. Μάλιστα, πολλές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός σας. Καλύπτοντας τις ανάγκες του οργανισμού σας σε ενυδάτωση, θα δείτε μεγάλη διαφορά στην όρεξή σας για φαγητό.

 

*Καταναλώστε καφέ με μέτρο

 

Σίγουρα, ο καφές είναι η κινητήρια δύναμή σας, όμως δεν πρέπει να κάνετε υπερβολές, ώστε να μην καταλήξετε να νιώθετε νευρικότητα. Επίσης, αν πίνετε τον καφέ σας με ζάχαρη και γάλα, καταλήγετε να προσλαμβάνετε πολλές υγρές θερμίδες, χωρίς παράλληλα να χορταίνετε.

 

 

ΠΗΓΉ: vita.gr

Διαβάστηκε 531 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα