ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:25:01π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
31
Ιουλίου

Μήπως έχετε “κρυφές” διατροφικές αλλεργίες;

Δεκάδες παθήσεις, όπως ο χρόνιος πόνος και η κατάθλιψη, οφείλονται σε φλεγμονή στη μικρογλοία του εγκεφάλου.

Η μικρογλοία αποτελεί τα ανοσοκύτταρα του εγκεφάλου μας και υπό ορισμένες συνθήκες πυροδοτεί τη φλεγμονή. Ενεργοποιείται από μεγάλο αριθμό παραγόντων, με αποτέλεσμα τη γενικευμένη φλεγμονή που αντιμετωπίζεται δύσκολα.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία; Η υγιεινή διατροφή είναι ένα βασικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό μέτρο.

 

Προσφέροντας στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και περιορίζοντας τις τροφές που προκαλούν αλλεργίες θα αποφύγουμε τα δυσάρεστα συμπτώματα.

 

Δείτε πώς θα αξιολογήσετε τη διατροφή σας για να αναζητήσετε πιθανές αλλεργίες που δε γνωρίζετε ότι έχετε.

 

 

1. Δοκιμάστε ένα νέο διατροφικό πρόγραμμα

 

Για έξι εβδομάδες, θα πρέπει να τρώτε μόνο καστανό ρύζι, ψάρι, κοτόπουλο, αυγά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Η διατροφή αυτή είναι εξαιρετικά «ασφαλής» καθώς δεν περιέχει καμία από τις τροφές που προκαλούν συνήθως αλλεργικές αντιδράσεις.

 

 

2. Ξεκινήστε να κρατάτε ημερολόγιο

 

Θα πρέπει να σημειώνετε πότε τρώτε τι και σε ποιες ποσότητες, καθώς και πώς αισθάνεστε μετά. Η ευαισθησία και η αλλεργία μπορεί να εμφανιστούν ώρες μετά το γεύμα, όμως θα μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε αν σας πείραξε κάποια συγκεκριμένη τροφή ή κάποιο μπαχαρικό.

 

 

3. Αποφύγετε τα διεγερτικά

 

Αποφύγετε τον καφέ, το τσάι και το αλκοόλ. Κατά προτίμηση, μειώστε την κατανάλωση στο ένα πέμπτο της ποσότητας που καταναλώνετε ανά λίγες ημέρες.

 

 

4. Αξιολογήστε τα αποτελέσματα

 

Μερικοί βασικοί δείκτες είναι τα επίπεδα ενέργειας, η ικανότητα συγκέντρωσης, τα επίπεδα του γενικευμένου πόνου και τα επίπεδα του πόνου τοπικά, σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Σημειώστε επίσης αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στον ύπνο ή κατά την πέψη και αν παρατηρείται εναλλαγές στη διάθεσή σας.

 

 

5. Ξεκινήστε τις προσθήκες

 

Μετά τις έξι εβδομάδες, αρχίστε και πάλι να προσθέτετε διατροφικές ομάδες. Ξεκινήστε για παράδειγμα με τα γαλακτοκομικά, χωρίς να προσθέσετε κάποια άλλη διατροφική ομάδα για μία εβδομάδα. Δώστε προσοχή στα επακόλουθα συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν (π.χ. φούσκωμα).

 

 

6. Αναζητήστε σημάδια αλλεργίας

 

Εάν παρατηρήσετε απώλεια βάρους δύο ή τριών κιλών κατά την πρώτη εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι οι τροφές που καταναλώνατε έως τώρα σας προκαλούν αλλεργίες, με αποτέλεσμα οι ιστοί του σώματος να παρουσιάζουν οίδημα. Άλλα πιθανά σημάδια της αλλεργίας είναι η ημικρανία, το μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια, η μειωμένη συγκέντρωση, η κόπωση, η κακή διάθεση, η σύγχυση, η φαγούρα, το φτάρνισμα, τα αέρια και τα δερματικά εξανθήματα. Κάντε μια αναλυτική αξιολόγηση της διαδικασίας και εντοπίστε ποιες είναι οι “ένοχες” τροφές που τόσο καιρό πυροδοτούσαν τα δυσάρεστα συμπτώματα.

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 249 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα