ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 - 10:04:06μ.μ.

banner468x60

28
Φεβρουαρίου

Οι επιδράσεις της σοκολάτας στον εγκέφαλό σας

Νέα ευρήματα επιστημονικής έρευνας που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Appetite αποκαλύπτουν, ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

«Με την εξαίρεση της 'μνήμης εργασίας', η επίδραση που έχει η σοκολάτα στον εγκέφαλο δεν μειώθηκε καθόλου στατιστικά από τα καρδιαγγειακά προβλήματα, τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες», ανέφεραν ο ερευνητές στην έκθεσή τους. Αυτό σημαίνει ότι η θετική επίδραση της σοκολάτας στην εγκεφαλική λειτουργία ισχύει για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως αν ο εγκέφαλος κάποιου επηρεάζεται από άλλους παράγοντες υγείας ή τρόπου ζωής.

 

Οι επιστήμονες επισήμαναν, ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της γνωστικής εξασθένησης που έρχεται φυσικά με την πάροδο του χρόνου.

 

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Υγείας του Λουξεμβούργου και από το πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας και από το πανεπιστήμιο του Maine ανέλυσαν τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας Maine-Syracuse Longitudinal Study (MSLS, που εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν 1.000 κατοίκων στην περιοχή Συρακούσες της Νέα Υόρκης.

 

Οι συμμετέχοντες έφεραν εις πέρας διάφορα τεστ που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για τη μέτρηση ενός ευρέος φάσματος γνωστικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της Οπτικο-Χωρικής Μνήμης και Οργάνωσης, της Μνήμης Εργασίας, της Σάρωσης και Παρακολούθησης και της Αφηρημένης Σκέψης.

 

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η συχνή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με βελτιωμένη γνωστική απόδοση «ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες», σύμφωνα με τους ερευνητές.

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα