ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:52:40μ.μ.
04
Μαΐου

Οι τρεις τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Η κούραση, το άγχος αλλά και ο μεγάλος όγκος πληροφοριών που καλούμαστε να διαχειριστούμε καθημερινά επιβαρύνουν τη μνήμη μας.

Αυτό που μπορεί να βοηθήσει να την ενισχύσουμε και να την βελτιώσουμε είναι μια συγκεκριμένη διατροφή. Οι ουσίες σε διάφορες τροφές βοηθούν στο να ενισχυθεί η μνήμη και να μην ξεχνάμε.

 

Δείτε τρεις τροφές από αυτές...

 

1. Σπανάκι
Το σπανάκι βοηθάει τη μνήμη και αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, μια θρεπτική ουσία που προστατεύει από το Αλτσχάιμερ και την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία. Μόλις, μισό φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι, καλύπτει τα δύο τρίτα της ημερήσιας ανάγκης μας σε φυλλικό οξύ.

 

2. Κρεμμύδι
Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη που βοηθάνε τη μνήμη. Το κίτρινο και το λευκό κρεμμύδι περιέχει επίσης καλά επίπεδα κερσετίνης.

 

3. Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα είναι μια εξαιρετική πηγή ανθοκυάνης. Περιέχει επίσης νασουνίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα λιπίδια στις μεμβράνες των κυττάρων του εγκεφάλου.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 362 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα