ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 - 2:41:31π.μ.

banner468x60

06
Απριλίου

Παλαιολιθική δίαιτα: Ποιες γυναίκες ωφελεί

Η παλαιολιθική δίαιτα έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, κάτι στο οποίο συνέβαλαν πολλοί διάσημοι που την ακολουθούν ευλαβικά.

Πρόκειται για μία δίαιτα που προτείνει να τρώμε όσα –θεωρητικά τουλάχιστον- έτρωγαν οι άνθρωποι των σπηλαίων.

 

Το ατού της είναι ότι υπόσχεται ταχύτατη απώλεια βάρους, δηλαδή ακόμη και 10 κιλά σε 6 εβδομάδες, καθώς και απαλλαγή από τις ασθένειες της σύγχρονης εποχής, όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η ακμή, τα αυτοάνοσα κ.λπ.

 

Νέα έρευνα ενισχύει τα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι η παλαιολιθική δίαιτα μπορεί να ωφελήσει τις παχύσαρκες γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, καθώς συνδέεται με απώλεια βάρους, καλύτερη κυκλοφορία λιπαρών οξέων και μειωμένο κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

 

Η Caroline Blomquist από το Πανεπιστήμιο του Ούμεο στη Σουηδία, ανέφερε ότι η παλαιολιθική διατροφή χωρίς περιορισμό θερμίδων βελτίωσε σημαντικά το προφίλ λιπαρών οξέων που συνδέεται με την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μείωσε το κοιλιακό λίπος και το σωματικό βάρος σε παχύσαρκες γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο μετά την εμμηνόπαυση.

 

Η δίαιτα περιλαμβάνει κρέας, ψάρι, λαχανικά και φρούτα και αποκλείει γαλακτοκομικά, δημητριακά και κατεργασμένα τρόφιμα, διατροφή που επειδή κατά την Blomquist, είναι υψηλή σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, προσφέρει μακροχρόνια οφέλη σε διαταραχές που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά.

 

Στη διετή έρευνα συμμετείχαν 70 παχύσαρκες μετεμηνοπαυσιακές γυναίκες με φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης. Αφού χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, εκ των οποίων στη μια ακολουθούσαν παλαιολιθικού τύπου διατροφή, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ομάδα περιορισμού της διατροφής ανέφερε σημαντικά μειωμένη κατανάλωση λιπαρών οξέων που συνδέονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη.

 

Η ομάδα που ακολούθησε την παραπάνω διατροφή είχε επίσης σημαντική απώλεια σωματικού βάρους και λιγότερη κοιλιακή παχυσαρκία.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 50 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα