ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 8:30:47π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
19
Ιουνίου

Πώς θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Ο ήλιος, το θαλασσινό νερό και το χλώριο στις πισίνες φθείρουν την τρίχα και ξεθωριάζουν το χρώμα των μαλλιών. Μπορείτε όμως να προστατεύσετε τα μαλλιά σας ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.


1. «Κλειδώστε» την υγρασία στην τρίχα

Ο ήλιος, το νερό και ο ιδρώτας αφυδατώνουν τα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο ξηρά και επιρρεπή στην ψαλίδα. Για να αποφύγετε τη φθορά, αρχικά θα πρέπει να περιορίσετε την έκθεση των μαλλιών στον ήλιο, δηλαδή να κάθεστε στη σκιά και να φοράτε καπέλο με μεγάλο γείσο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν για τα μαλλιά που να ενυδατώνει και ταυτόχρονα να έχει δείκτη προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

2. Δημιουργήστε μια «ασπίδα»

Πριν κολυμπήσετε, βρέξτε καλά τα μαλλιά και εφαρμόστε μια κρέμα μαλλιών που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Έτσι, η τρίχα θα απορροφήσει το προϊόν και όχι το νερό της θάλασσας ή της πισίνας.


3. Αντιμετωπίστε το φριζάρισμα

Τα μαλλιά που έχουν τάση να φριζάρουν το καλοκαίρι γίνονται... ανεξέλεγκτα λόγω της υγρασίας. Η λύση στην περίπτωση αυτή βρίσκεται σε ένα προϊόν με βάση τα έλαια, όπως το αργκάν.


4. Κρύψτε τη λιπαρότητα

Η έντονη εφίδρωση του καλοκαιριού δυστυχώς φέρνει και περισσότερη λιπαρότητα στα μαλλιά. Ένα ξηρό σαμπουάν θα απορροφήσει τη λιπαρότητα ώστε τα μαλλιά να μοιάζουν σχεδόν φρεσκολουσμένα.


5. Αποφύγετε το πιστολάκι

Οι υψηλές θερμοκρασίες ήδη ταλαιπωρούν τα μαλλιά, οπότε η θερμότητα από το πιστολάκι θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μετά το λούσιμο, σκουπίστε απαλά τα μαλλιά, χωρίς να τα τρίβετε με δύναμη με την πετσέτα, χτενίστε τα με τα δάχτυλα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

 

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 339 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα