ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 4:03:55π.μ.
22
Οκτωβρίου

Sputnik-V: Παραμένουν οι «τεχνολογικές διαφορές» μεταξύ Ρωσίας και EMA

Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι το ρωσικό εμβόλιο θα λάβει σύντομα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα λάβει σύντομα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), θεωρώντας, μάλιστα, ότι η έγκριση θα έπρεπε να είχε δοθεί εδώ και καιρό, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν κάποιες τεχνολογικές διαφορές με τον EMA σχετικά με την πιστοποίηση Sputnik-V.

 

«Πράγματι, υπάρχουν ορισμένες τεχνολογικές διαφορές σχετικά με την πληρότητα των εγγράφων και των δεδομένων που υποβλήθηκαν για να πιστοποιηθεί το εμβόλιο μας από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», δήλωσε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι «ο ευρωπαϊκός οργανισμός εξακολουθεί να λέει ότι είναι ελλιπή κάποια στοιχεία».

 

Παράλληλα ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας και άλλες αρμόδιες αρχές, όπως το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ασχολούνται με το ζήτημα αυτό και πως «αυτή τη στιγμή πρόκειται για καθαρά τεχνικής φύσεως, τυπικές διαδικασίες», όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

 

Η Ρωσία ολοκληρώνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης του εμβολίου Sputnik-V από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ανέφερε από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι αναμένει φέτος μια αποστολή του EMA στη χώρα.

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι απίθανο να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το Sputnik V τουλάχιστον μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022, επειδή εξακολουθούν να λείπουν ορισμένα δεδομένα που απαιτούνται για την επανεξέταση, δήλωσε πάντως στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι και από πλευράς του ΠΟΥ η διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου έχει «παγώσει».

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 117 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα