ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:23:15μ.μ.
01
Νοεμβρίου

Τα 5 λαχανικά με τους λιγότερους υδατάνθρακες

Τα λαχανικά είναι απαραίτητο συστατικό της διατροφής μας, καθώς μας παρέχουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και ωφέλιμες φυτοχημικές ουσίες. Ορισμένα λαχανικά, όπως το παντζάρι, το καλαμπόκι και τα μπιζέλια, έχουν σχετικά μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Εάν λοιπόν ακολουθείτε μια διατροφή με λίγους υδατάνθρακες ή θέλετε να ελέγξετε αποτελεσματικότερα τα επίπεδα του σακχάρου σας, προτιμήστε τα παρακάτω λαχανικά, αφού είναι «φτωχά» σε υδατάνθρακες.


1. Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ευρύτερα γνωστό για την αντικαρκινική του δράση. Η σύνθετη ουσία σουλφοραφάνη που παρέχει εξουδετερώνει επικίνδυνες και πιθανώς καρκινογόνες ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό.


2. Λαχανάκια Βρυξελλών

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, μια αντιοξειδωτική ουσία η οποία προστατεύει από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, αλλά και σε βιταμίνη Β1, η οποία διευκολύνει την πέψη.


3. Αγγούρι

Αποτελείται περίπου κατά 96% από νερό, οπότε συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού χωρίς να παρέχει πολλές θερμίδες.


4. Χρωματιστές πιπεριές

Το χρώμα των λαχανικών είναι ενδεικτικό για τη διατροφική τους αξία. Τα λαχανικά με κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C. Οι κόκκινες πιπεριές συγκεκριμένα παρέχουν επίσης βιταμίνη Β6, φολικό οξύ, βιταμίνη Α και πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών.


5. Σπανάκι

Τα λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, όπως το σπανάκι, έχουν ελάχιστους υδατάνθρακες, ενώ είναι καλές πηγές φολικού οξέος, σιδήρου και βιταμινών.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα