ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:55:01μ.μ.
21
Απριλίου

Τα σνακ που βοηθούν στο αδυνάτισμα και μπορείς να τα φας το βράδυ

Πριν τον ύπνο δεν τρώμε, παχαίνει. Το έχεις ακούσει πολλές φορές, κυκλοφορεί σαν αστικός μύθος, στο έχουν πει διατροφολόγοι.

Αλλά, μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι;

 

Ναι, μάλλον, και ευτυχώς, δεν είναι. Οχι, μόνο υπάρχουν κάποια σνακς τα οποία μπορεί κάποιος να καταναλώσει πριν πέσει για ύπνο, αλλά και τη νύχτα αν ξυπνήσει με λιγούρα, χωρίς να του προκαλέσει πρόβλημα, αλλά αντίθετα, η κατανάλωσή τους δίνει μια επιπλέον ώθηση στο μεταβολισμό για να καίει καλύτερα και άρα γίνεται ευκολότερη η όλη διαδικασία αδυνατίσματος ή διατήρησης της γραμμής.


Ποια είναι αυτά τα τρόφιμα; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω:

 

Δημητριακά. Ναι, συνήθως τα τρώμε για πρωινό, αλλά και τη νύχτα μπορούν να γίνουν ένα τέλειο σνακ, το οποίο και την πείνα θα κόψει και θα βοηθήσει το μεταβολισμό. Σύμφωνα με μια μελέτη, μάλιστα, οι γυναίκες που τρώνε 30% λιγότερα δημητριακά από τις υπόλοιπες τείνουν να είναι υπέρβαρες. Και αυτό γιατί τα δημητριακά επιταχύνουν το μεταβολισμό και δημιουργούν αίσθημα πληρότητας που μάλιστα διαρκεί για πολύ. Επίσης, οι φυτικές ίνες που έχουν βοηθούν στο να... αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο σώμα μας.
 
 

Μούρα. Τα μούρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για βραδινό σνακ. Είναι γεμάτα φυτικές ίνες οι οποίες βάζουν το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες στη διαδικασία της πέψης, ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες, μόλις 60!

 

Απαχο κρέας (πχ κοτόπουλο). Απαιτούν τόση ενέργεια για την πέψη που ουσιαστικά καταλήγουν να βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στο κάψιμο θερμίδων. «Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες καίνε διπλάσιες θερμίδες μετά από ένα γεύμα, σε σχέση με τα άτομα που ακολουθούν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακα», τονίζει ο διατροφολόγος Ζούκερμπροτ. Τα άπαχα κρέατα βοηθούν, επίσης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας κατά τη διαδικασία απώλειας βάρους.

 

Εσπεριδοειδή. Φρούτα εξαιρετικά ευεργετικά για το μεταβολισμό καθώς περιέχουν βιταμίνη C η οποία του δίνει ώθηση. «Χρειαζόμαστε μόλις 60 mg βιταμίνης C την ημέρα για να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες του σώματός μας, αλλά αυξάνοντας την ημερήσια πρόσληψη στα 500 mg, μπορεί να αυξήσουμε τη δυνατότητα καύσης του λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης κατά 39%».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 222 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα