ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 - 11:11:12μ.μ.

banner468x60

07
Ιουνίου

Τηλεόραση στο παιδικό υπνοδωμάτιο: Οι επιπτώσεις στο βάρος των κοριτσιών

Η υπερβολική ενασχόληση των παιδιών με τα ψηφιακά μέσα τα εκθέτει σε επικίνδυνους συνδυασμούς που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.


Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για τα παιδιά που έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους, τα οποία όπως επισημαίνουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα σε σύγκριση με όσα δεν έχουν.


Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα κορίτσια, τα οποία διαπιστώθηκε πως όσο περισσότερη τηλεόραση βλέπουν, τόσο πιθανότερο είναι να παχύνουν.


Οι επιστήμονες από το University College του Λονδίνου (UCL) μελέτησαν 12.556 παιδιά από τα 7 έως τα 11 τους χρόνια.

 

Όπως διαπίστωσαν, όσα είχαν τηλεόραση στο δωμάτιό τους στην ηλικία των 7 ετών, είχαν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και περισσότερο σωματικό λίπος απ’ ό,τι όσα παιδιά δεν είχαν δική τους τηλεόραση.


Επιπλέον, τα αγόρια με τηλεόραση στο δωμάτιό τους είχαν 21% περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα στα 11 τους χρόνια, ενώ τα κορίτσια διέτρεχαν κατά 31% μεγαλύτερο κίνδυνο.


Ειδικά για τα κορίτσια, όμως, το χειρότερο ήταν πως οι ώρες που έβλεπαν τηλεόραση ή DVD σχετίζονταν με ολοένα μεγαλύτερη αύξηση του κινδύνου να γίνουν υπέρβαρες καθώς μεγάλωναν.


Οι επιστήμονες δεν ξέρουν που ακριβώς οφείλεται η συσχέτιση ανάμεσα στην τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και στην αύξηση του σωματικού βάρους, εικάζουν όμως ότι τα παιδιά μπορεί να χάνουν ώρες από τον ύπνο τους για να βλέπουν τις αγαπημένες τους σειρές.

 

Η έλλειψη ύπνου είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για παχυσαρκία.


Είναι επίσης πιθανό να τσιμπολογούν μπροστά στην τηλεόραση, ακόμα κι αν αυτή βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι τους.


Πάνω απ’ όλα όμως, η απεριόριστη πρόσβαση στην τηλεόραση συνεπάγεται λιγότερη κίνηση και η καθιστική ζωή είναι μία από τις κυριότερες αιτίες της συσσώρευσης περιττών κιλών.


Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στην Διεθνή Επιθεώρηση Παχυσαρκίας.

 πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα