ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:02:50π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
12
Μαρτίου

Το μπρόκολο και το λάχανο διατροφικές «ασπίδες» προστασίας για τον καρκίνο

Είναι ευρέως γνωστό ότι ουσίες που ονομάζονται «ισοθειοκυανιδίνες» μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη του καρκίνου του πνεύμονα σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε πειραματόζωα.

Σε μελέτη που έγινε σε μεγάλο δείγμα Κινέζων των οποίων η διατροφή τους στηρίζεται στο λάχανο και στο μπρόκολο που είναι εξαιρετικά πλούσιες πηγές των ισοθειοκυανιδινών διαπιστώθηκε η ευεργετική επίδραση που είχαν αυτά τα δύο λαχανικά στην υγεία τους.

 

Οι ερευνητές μελέτησαν τους άνδρες που τελικά ανέπτυξαν στη διάρκεια της έρευνας καρκίνο του πνεύμονα και τους συνέκριναν με τους υπόλοιπους άνδρες οι οποίοι δεν παρουσίασαν πρόβλημα. Η μελέτη μάλιστα πήρε υπόψη της και τις γενικότερες συνθήκες ζωής καθώς και τις συνήθειες καπνίσματος έτσι ώστε τα δύο γκρούπ των ανθρώπων (ασθενείς και υγιείς) να έχουν ακριβώς τις ίδιες παραμέτρους.Διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι η συγκέντρωση των ισοθειοκυανιδών στα ούρα των ανθρώπων που τελικά δεν αρρώστησαν ήταν στατιστικά πολύ υψηλότερη σε σχέση με την περιεκτικότητα των ούρων των καρκινοπαθών.

 

Το συμπέρασμα λοιπόν της έρευνας αυτής ήταν ότι η αυξημένη παρουσία ισοθειοκυανιδών στα ούρα (άρα και η μεγαλύτερη κυκλοφορία τους στον οργανισμό του ανθρώπου) σχετίζεται άμεσα με τη μείωση του κινδύνου για προσβολή από καρκίνο του πνεύμονα.

 

Βέβαια, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα καθώς η έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους πληθυσμούς, αλλά το μήνυμα είναι σαφές. Θα πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών γενικά και ειδικά να προσθέτετε εάν είναι δυνατόν σχεδόν σε καθημερινή βάση στο τραπέζι σας λάχανο, μπρόκολο αλλά και τους κοντινούς τους συγγενείς, όπως το κουνουπίδι.

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 150 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα