ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:48:44μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
02
Ιουνίου

Το ρόφημα που βάζει φρένο στον καρκίνο του παγκρέατος

Μία ζεστή κούπα τον χειμώνα ή ένα δροσερό ποτήρι το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει να σας δώσει ενέργεια και να αυξήσει τον μεταβολισμό σας. Οι ευεργετικές του ιδιότητες ωστόσο δεν έχουν τελειωμό, αφού, σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Biomedical Research στο Λος Άντζελες, μπορεί ακόμα και να μειώσει τις πιθανότητες καρκίνου του παγκρέατος.


 Ο λόγος γίνεται για το πράσινο τσάι, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες συνεισφέρει στην αλλαγή του μεταβολισμού του ανθρώπου με τέτοιο τρόπο, ώστε να αλλάζει και η λειτουργία των παγκρεατικών κυττάρων, τα οποία μειώνουν την παραγωγή του ενζύμου LDHA, που έχει συνδεθεί επιστημονικά με τον καρκίνο.
 Αντίθετα με άλλες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του στήθους ή του δέρματος, ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι πιο δύσκολο να διαγνωστεί αφού η απλή παρατήρηση δεν είναι αρκετή και απαιτούνται ειδικές εξετάσεις, ενώ και η ιατρική αγωγή είναι πιο δύσκολη.
 Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ Wai-Nang Lee, ισχυρίζεται ότι: "Με το να εξηγήσουμε τον ακριβή τρόπο (συμπεριφορά παγκρεατικών κυττάρων και ενζύμου LDHA) που το πράσινο τσάι βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου στο πάγκρεας, ανοίγεται ένας νέος δρόμος για την ευρύτερη και πιο αποτελεσματική έρευνα επάνω σε αυτόν τον καρκίνο και τον τρόπο που άλλες τροφές μπορεί να έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα".

πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 374 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα