×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
09
Φεβρουαρίου

Τροφές για φυσικό... λίφτινγκ; Και όμως υπάρχουν

Η διατήρηση της επιδερμίδας φρέσκιας και λαμπερής προϋποθέτει μια ολιστική προσέγγιση που περικλείει την άσκηση, τη σωστή διατροφή, τον καλό ύπνο, την περιποίηση και την αποφυγή καταχρήσεων.

Το κομμάτι της διατροφής είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς ό,τι τρώμε μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορα θα εμφανιστούν ρυτίδες στο πρόσωπό μας.


Τα τρόφιμα που περιέχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα παχιά ψάρια και σε μικρότερο βαθμό τα οστρακόδερμα, μαζί με μικρές ποσότητες φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και τα καρύδια ή άλλοι ξηροί καρποί, βοηθούν τα κύτταρα του δέρματος να μένουν καλά ενυδατωμένα.


Τα τρόφιμα αυτά είναι επίσης απαραίτητα για να διατηρούνται ελαστικές και απαλές οι επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος, με αποτέλεσμα να μειώνονται η απολέπιση και οι ρυτίδες.


Η ξηροδερμία και το ξεφλούδισμα του δέρματος μπορεί να οφείλονται σε δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, οπότε καλό είναι να απευθύνεται κανείς στον γιατρό εάν έχει μεγάλο πρόβλημα ξηρότητας στο δέρμα.

 

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μέσω της διατροφής επαρκείς ποσότητες ιωδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς, υπάρχει περίπτωση έλλειψής του η οποία μπορεί να επιβραδύνει τον θυρεοειδή. Προσπαθήστε λοιπόν να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή σας καλές πηγές ιωδίου, όπως ο μπακαλιάρος και τα μύδια.


Τα τρόφιμα με βάση τη σόγια παρέχουν στον οργανισμό μια ομάδα θρεπτικών συστατικών που λέγονται ισοφλαβόνες.


Οι ουσίες αυτές έχουν δομή όμοια με αυτήν των οιστρογόνων, τα οποία είναι απαραίτητα για απαλό, λείο δέρμα, διότι συμβάλλουν στην παραγωγή ενυδατικών ελαίων (γι΄ αυτό και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες μετά την εμμηνόπαυση).


Προσπαθήστε λοιπόν να τρώτε και σόγια, καθώς και προϊόντα σόγιας.

 


Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)