ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:42:35μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Νοεμβρίου

AIDS: Οκτώ χρήσιμες πληροφορίες για την ασθένεια

Το HIV / AIDS μπορεί να μην είναι η μάστιγα που ήταν πριν από 20 χρόνια, αλλά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πλήττονται κάθε χρόνο. Εδώ θα βρείτε οκτώ χρήσιμες πληροφορίες για την ασθένεια.

    Πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι φορείς του ιού HIV - τα δύο τρίτα από αυτούς ζουν στην υποσαχάρια Αφρική. Η Νότια Αφρική είναι η πιο βαριά πληγείσα χώρα


    Σε ετεροφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις, ο HIV μεταδίδεται πιο εύκολα από τους άνδρες στις γυναίκες από ό, τι από γυναίκες στους άνδρες.


    HIV και AIDS δεν είναι ιάσιμες ασθένειες αλλά μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο. Η αντιρετροϊκή θεραπεία αποτελείται από τρία ή περισσότερα φάρμακα που ο ασθενής πρέπει να λαμβάνει για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μια τέτοια αγωγή έχει μειώσει το ποσοστό θανάτων από τον ιό HIV κατά περίπου 80%


    Η εξάπλωση του ιού HIV μετά το 1990 επηρέασε το προσδόκιμο ζωής και σε πολλές χώρες το μείωσε δραματικά - κυρίως στην Αφρική. Στη συνέχεια, μιας μεγάλης κλίμακας εισαγωγή της αντιρετροϊκής θεραπείας οδήγησε σε αύξηση του προσδόκιμου ζωής και πάλι: στη Νότια Αφρική, για παράδειγμα, το μέσο προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε από 54 χρόνια το 2005 σε 60 το 2011.


    Ένας παράγοντας που περιπλέκει την ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι πως ο HIV μεταλλάσσεται γρήγορα. Υπάρχει μια συγκλονιστική ποικιλία παθογόνων HIV - αν και δύο από αυτούς είναι οι κύριοι ένοχοι που επιτίθενται στο ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλούν την ασθένεια.


    Τα Προφυλακτικά παραμείνουν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού HIV μεταξύ των σεξουαλικά ενεργών ατόμων.


    Χρειάζονται μέχρι και έξι εβδομάδες ώστε ένα μολυσμένο άτομο να αναπτύξει αντισώματα. Τα τεστ HIV είναι αναποτελεσματικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.


    HIV και φυματίωση. Τα οροθετικά άτομα έχουν 20 φορές υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τα βακτήρια που προκαλούν τη φυματίωση. Στην Αφρική, η φυματίωση είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των μολυσμένων ατόμων.

 

 

πηγή: iatronet.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα