ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 - 7:20:56μ.μ.

banner468x60

18
Ιουνίου

Ακανόνιστος κύκλος: Για ποιο αναπνευστικό πρόβλημα αυξάνει τον κίνδυνο

Ο ακανόνιστος κύκλος έχει ως αποτέλεσμα η περίοδος να έρχεται καθυστερημένα ή πολύ νωρίτερα, να έρχεται με μεγαλύτερη συχνότητα ή καθόλου.

Πρόκειται για ένα ανησυχητικό σημάδι για την υγεία, καθώς έχει συνδεθεί με μια σειρά κινδύνων για την υγεία των γυναικών όπως ο καρκίνος των ωοθηκών και η κατάθλιψη.

 

Νορβηγική μελέτη έδειξε σχέση μεταξύ ακανόνιστων εμμηνορρυσιακών κύκλων και αυξημένου κινδύνου άσθματος και πυρετού εκ χόρτου στις νέες γυναίκες.

 

Ερευνητική ομάδα του Νοσοκομείου Haukeland του Μπέργκεν έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση για οκτώ χρόνια περισσότερες από 6.100 μη εγκυμονούσες γυναίκες που ζούσαν στη Δανία, την Εσθονία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

 

Οι γυναίκες 26 έως 42 ετών με ακανόνιστους εμμηνορρυσιακούς κύκλους είχαν αυξημένο κίνδυνο άσθματος και πυρετού εκ χόρτου κατά 54% και 29% αντίστοιχα.

 

Επιπλέον, οι ακανόνιστοι εμμηνορρυσιακοί κύκλοι διπλασίαζαν τον κίνδυνο άσθματος κατά προτεραιότητα σε σχέση με τον πυρετό εκ χόρτου.

 

Στις μεγαλύτερες γυναίκες, οι συσχετισμοί ήταν λιγότερο φανεροί και οι ακανόνιστοι εμμηνορρυσιακοί κύκλοι δεν σχετίζονταν άμεσα με την απαρχή του άσθματος.

 

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που συνδέει το άσθμα και τις αλλεργίες με τους ακανόνιστους εμμηνορρυσιακούς κύκλους και ως εκ τούτου ανακύπτει το ερώτημα αν οι γυναίκες με άσθμα έχουν μεγαλύτερη συχνότητα προβλημάτων υπογονιμότητας.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 68 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα