ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:29:28μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Δεκεμβρίου

Έρευνα: Οι πέτρες στα νεφρά είναι δείκτης αδυναμίας των οστών

Οι ασθενείς που έχουν πέτρα στα νεφρά μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για μελλοντικά οστικά κατάγματα και μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσουν ειδικές θεραπείες για τη γενικότερη προστασία της υγείας των οστών τους,

σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical Journal of the American Society of Nephrology.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρ Michelle Denburg του νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ, ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 52.000 ασθενείς με πέτρα στα νεφρά και πάνω από 517.000 υγιείς ανθρώπους.


Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των συμμετεχόντων για σχεδόν πέντε χρόνια, τα άτομα με πέτρα στα νεφρά διέτρεχαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο για κατάγματα και αυτός ο αυξημένος κίνδυνος αφορούσε όλα τα οστά στο σώμα τους.


Συνολικά, οι άντρες με πέτρες στα νεφρά είχαν 10% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάγματα σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν πέτρες στα νεφρά. Ο κίνδυνος ήταν υψηλότερος μεταξύ των εφήβων ανδρών. Αυτά τα άτομα με πέτρες στα νεφρά είχαν 55% μεγαλύτερο κίνδυνο για κατάγματα από τους εφήβους που δεν είχαν πέτρες στα νεφρά.


Μεταξύ των γυναικών, εκείνες με πέτρες στα νεφρά είχαν 17% έως 52% αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων από την ηλικία των 20 ετών μέχρι και των 60 ετών, με τον υψηλότερο κίνδυνο να καταγράφεται μεταξύ των γυναικών ηλικίας 30 έως 39 ετών.


Τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν μόνο ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις πέτρες στα νεφρά και τον κίνδυνο κατάγματος, και δεν αποδεικνύουν σχέση αιτίας-αποτελέσματος.


Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι προσπάθειες για την ενίσχυση της καλής υγείας των οστών σε ασθενείς με πέτρα στα νεφρά μπορεί να βοηθήσει στην προστασία τους από κατάγματα.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 227 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα