ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 10:03:20π.μ.
30
Νοεμβρίου

Έρευνα: Η ασπαρτάμη μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά και εμφράγματα

Σε μια μεγάλη μελέτη – που χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα – ο Dr. Ankur Yvas και άλλοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δύο ή περισσότερα αναψυκτικά διαίτης την ημέρα (τα οποία περιέχουν ασπαρτάμη), αυξάνουν υπερβολικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και κυρίως εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής.

Η μελέτη σε δείγμα 60.000 γυναικών διαπίστωσε, ότι οι γυναίκες που πίνουν δύο ή περισσότερα αναψυκτικά διαίτης την ημέρα – σε σύγκριση με αυτές που δεν πίνουν ποτέ ή σπάνια – αντιμετωπίζουν κατά 30% την πιθανότητα να υποστούν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή και έχουν κατά 50% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο.

 

“Είναι μία από τις μεγαλύτερες μελέτες που έχουν γίνει πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα και τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν κάποια παλαιότερα επιστημονικά συμπεράσματα, τα οποία συνέδεαν τα αναψυκτικά διαίτης με το μεταβολικό σύνδρομο. Η μελέτη δείχνει τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της υπερβολικής κατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης και θνησιμότητας.

 

Αποδείχθηκε, λοιπόν, ότι υπάρχει σημαντική επίπτωση στη δημόσια υγεία”, λέει ο Dr. Ankur Vyas, επικεφαλής της μελέτης και επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα στον τομέα καρδιαγγειακών νοσημάτων Hospitals and Clinics.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 266 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα