ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 - 6:30:53π.μ.

banner468x60

03
Σεπτεμβρίου

Έρευνα: Περισσότερο επικίνδυνοι θεωρούνται οι ιοί που κολλάμε κατά τις πρωινές ώρες

Περισσότερο επικίνδυνοι θεωρούνται οι ιοί που κολλάμε κατά τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Cambridge.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους έδειξαν συγκεκριμένα ότι οι ιοί ήταν 10 φορές πιο ισχυροί στην περίπτωση που η μόλυνση ξεκινούσε το πρωί.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες εξέθεσαν ποντίκια σε δυο διαφορετικά είδη ιών, στον ιό της γρίπης και στον ιό του έρπητα. Όσα ποντίκια εκτέθηκαν τις πρωινές ώρες, είχαν 10 φορές πιο αυξημένα επίπεδα του ιού στον οργανισμό τους συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

 

«Μια μικρή μόλυνση το πρωί μπορεί να εξελιχθεί πολύ γρήγορα και να καταλάβει ολόκληρο το σώμα», εξηγεί ο καθηγητής Akhilesh Reddy, ένας εκ των ερευνητών.

 

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέους τρόπους αποτελεσματικού ελέγχου και διακοπής της εξάπλωσης των πανδημιών.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 137 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα