ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:22:14μ.μ.
16
Νοεμβρίου

Έρευνα: Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν έχουν επίπτωση στην περίοδο των γυναικών

Τι γίνεται με ορισμένες γυναίκες παρατήρησαν αλλαγές στον κύκλο τους.

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν διαταράσσουν την περίοδο (έμμηνο κύκλο) των εμβολιασμένων γυναικών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στη Βρετανία. Ορισμένες γυναίκες έχουν αναφέρει ότι παρατήρησαν αλλαγές στον κύκλο της περιόδου τους μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid19, όμως η νέα έρευνα δεν βρήκε κάποια συσχέτιση.

 

Ειδικότερα, η δρ Βικτόρια Μέιλ του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, που έκανε τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει ακόμη κάνει δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέλυσε στοιχεία για 1.273 γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν αναλυτικές καταγραφές για την περίοδο τους πριν και μετά τον εμβολιασμό τους.


Όπως ανέφερε η Μέιλ, «δεν μπορέσαμε να ανιχνεύσουμε ισχυρά σήματα που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα εμβόλια Covid-19 συνδέονται με αλλαγές στον χρονισμό της περιόδου των γυναικών». Δεν απέκλεισε πάντως ότι μεγαλύτερες μελέτες στο μέλλον ή σε άλλες χώρες μπορεί να βρουν κάποια τέτοια σχέση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Επεσήμανε πάντως ότι οι περισσότερες γυναίκες που αναφέρουν κάποια τέτοια αλλαγή μετά τον εμβολιασμό τους, βλέπουν την περίοδο τους να επιστρέφει στο φυσιολογικό στον επόμενο κύκλο. Επίσης η Μέιλ ανέφερε ότι και άλλες έρευνες που έχουν γίνει, δεν βρήκαν στοιχεία ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα.

 

Εδώ θα δείτε τη σχετική επιστημονική προδημοσίευση.

 

 

 

 

Πηγή:newsbοmb.gr

 

Διαβάστηκε 90 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα