ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:10:42π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
07
Μαΐου

Γαστρεντερίτιδα από κοτόπουλο: Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο έως και κατά 99%

Σε όλους μας αρέσει το κοτόπουλο γι' αυτό και το τρώμε πολύ συχνά, όμως πολλές φορές κουβαλά βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις εάν δεν γίνει σωστά η προετοιμασία του γεύματος στο σπίτι.


Το καµπυλοβακτηρίδιο –και συγκεκριμένα το είδος Campylobacter jejuni– μολύνει τα περισσότερα από τα κοτόπουλα που διατίθενται στην αγορά. Το Campylobacter jejuni ευθύνεται για το 99% των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.
Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Applied Microbiology, υπάρχει ένας απλός τρόπος να μειώσουμε τον κίνδυνο λοίμωξης έως και κατά 99%.


Τι πρέπει να κάνουμε; Απλώς να απολυμαίνουμε όλες τις επιφάνειες τις κουζίνας μετά την προετοιμασία του κοτόπουλου.
Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο το μικροβιακό φορτίο για να προκληθεί η λοίμωξη, επισημαίνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ Gerardo Lopez. Έτσι, επιβάλλεται να καθαρίζουμε επιμελώς το χώρο της κουζίνας και τα σκεύη που έχουμε χρησιμοποιήσει ώστε να αποφύγουμε τη δηλητηρίαση από το κοτόπουλο. Ο ερευνητής αναφέρει επίσης ότι η πλειονότητα αυτών των βακτηριακών λοιμώξεων είναι αποτέλεσμα επιμόλυνσης, όταν δηλαδή ένα μαχαίρι ή μια πλάκα κοπής δεν απολυμαίνεται επαρκώς.


Χρησιμοποιώντας απολυμαντικά μαντιλάκια σε χώρους που βρίσκεται το καµπυλοβακτηρίδιο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η λοίμωξη δεν προλαμβάνεται μόνο λόγω της απομάκρυνσης των παθογόνων μικροοργανισμών αλλά εξασφαλίζεται επειδή ο απολυμαντικός παράγοντας συνεχίζει να δρα για μερικά λεπτά μετά τη χρήση.


Βάσει επακόλουθων εκτιμήσεων, η συστηματική χρήση κάποιου αντιμικροβιακού παράγοντα, όπως τα απολυμαντικά μαντιλάκια, μπορεί να προστατεύσει από τη λοίμωξη έως και σε ποσοστό 99,2%.


Για να προστατευθούμε, οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες τις κουζίνας, όπως το νεροχύτη, τη βρύση, τους πάγκους και τις εστίες, αλλά και να πλένουμε καλά τα χέρια μας μετά την παρασκευή του κοτόπουλου.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα