ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 - 7:36:29π.μ.

banner468x60

27
Δεκεμβρίου

Γαστρεντερίτιδα είναι, θα περάσει...

Σε έξαρση βρίσκεται η γαστρεντερίτιδα αυτούς τους μήνες, πλήττοντας κυρίως παιδιά και ενήλικες που εργάζονται σε κλειστούς χώρους.

Η στομαχική γρίπη κρατάει συνήθως 2-3 μέρες και τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι:

 

Ναυτία,εμετός
Διάρροια
Χαμηλός πυρετός
Κράμπες στο στομάχι
Ρίγος
Ανορεξία

 

Τι είναι


Η γρίπη στο στομάχι είναι συνήθως επακόλουθο λοίμωξης από έναν ροταϊό και έναν αδενοϊό. Οι ιοί αυτοί εισβάλλουν στον οργανισμό μέσω του λεπτού εντέρου. Να σημειωθεί πως οι ενήλικοι μολύνονται εξίσου εύκολα με τα παιδιά γι' αυτό και εξαπλώνεται γρήγορα ο ιός.

 

Πως μεταδίδεται

 

Η γαστρεντερίτιδα μεταδίδεται πολύ εύκολα και η διάρκεια των συμπτωμάτων εξαρτάται από το είδος του ιού. Συνήθως η επαφή των μολυσμένων χεριών με το στόμα, ένα μολυσμένο ποτήρι ή σκεύος είναι αρκετά για να κολλήσει κάποιος.

 

Τρόποι αντιμετώπισης


Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος για να αντιμετωπίσετε την στομαχική γρίπη, καθώς αποχωρεί μόνη της. Για αυτό το λόγο, η πρόσληψη είναι το παν. Διατηρείτε τους κανόνες υγιεινής σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.


Σε περίπτωση που κολλήσετε τον ιό, προσέξτε τη διατροφή σας. Αποφύγετε τις στερεές τροφές και πιείτε άφθονο νερό κι αφεψήματα με βότανα.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 107 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα