×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Φεβρουαρίου

Γρίπη: Μειωμένη η δραστηριότητά της λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ - Δεν αποκλείεται όμως comeback

Υποχωρεί σταδιακά - χωρίς να πούμε φυσικά ότι βρίσκεται σε αποδρομή - το κύμα της γρίπης, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει 13 νεκρούς μέσα σε μια εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής του έκθεσης. Έτσι για το διάστημα 6-12 Φεβρουαρίου, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, είναι 64.

Οι 51 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 13 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.


Από το σύνολο των 64 ασθενών που απεβίωσαν, ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη μόλις οι 13 (ποσοστό 20,3%). Πρόκειται για 38 άνδρες και 26 γυναίκες, με ηλικίες από 4 έως 98 έτη και μέση ηλικία 73,2 έτη. Σημειώνεται ότι τα 61 (95,3%) από τα 64 άτομα που κατέληξαν ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, ωστόσο εξ' αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 12 (19,7%).
Από τον περασμένο Δεκέμβριο που ξεκίνησε η κυκλοφορία των ιών της γρίπης μέχρι και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες κατέγραψαν 211 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 196 νοσηλεύτηκαν σε Εντατικές. Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 46 (ποσοστό 23,4%).


«Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παρουσιάζει μείωση, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο εκ νέου αύξησης μέχρι το τέλος της περιόδου επιτήρησης. Επικρατών υπότυπος είναι ο A (H3N2)» αναφέρουν στην επιδημιολογική έκθεση οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Να θυμίσουμε, ότι την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως «η επιδημιολογική επιτήρηση της γρίπης στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι πλημμελής, αλλά ασκείται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο», και σημειώνοντας ακόμη, ότι σε καμία χώρα του κόσμου δε γίνεται εργαστηριακή επιβεβαίωση του συνόλου των περιστατικών γρίπης, που άλλωστε κάθε χειμώνα πλήττει έως και το 1/5 του πληθυσμού.
Τίποτα δεν αποκρύπτεται, και τίποτα δεν παραποιείται, αναφέρει η διοίκηση, με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία μιλούσε για ψεύτικα στοιχεια από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, με στόχο να μην γίνει γνωστή η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια υγεία και στα νοσοκομεία.

 

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 171 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)