ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 22 Οκτωμβρίου 2020 - 9:04:55π.μ.

banner468x60

06
Δεκεμβρίου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με φοιτητές του ΤΕΙ ενημέρωσαν για το AIDS

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στο κέντρο της Πάτρας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για δράση που έγινε την 1η Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

 

4


Φοιτητές, αλλά και στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διένειμαν προφυλακτικά, καθώς και ενημερωτικό υλικό, αναφορικά με την αποφυγή μολύνσεως από τη νόσο και τη σημασία της δευτερογενούς πρόληψης μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης του ιού.


«Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας , σήμερα το 40% των πασχόντων από HIV (πάνω από 14 εκατομμύρια) δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου μειώνει την πιθανότητα διασποράς της, ενώ παράλληλα αυξάνει το προσδόκιμο αλλά και την ποιότητα ζωής με την χρήση των σύγχρονων αντιικών φαρμάκων» σημείωσε ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος συμπληρώνοντας πως η δράση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης προαγωγής υγείας του πληθυσμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστηκε 156 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα