ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020 - 10:54:22π.μ.

banner468x60

11
Ιουλίου

Καρδιοπάθεια: Ο παράγοντας που πενταπλασιάζει τον κίνδυνο

Οι άνθρωποι που κληρονομούν γενετική διαταραχή που αυξάνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας και αρτηριοσκλήρυνσης.

Η πάθηση λέγεται ετερόζυγη οικογενής υπερχοληστερολαιμία και τα γονίδια που συνδέονται με αυτήν εμποδίζουν το ήπαρ να απομακρύνει την LDL χοληστερόλη από το αίμα, επιτρέποντάς της να συσσωρεύεται.

 

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 6 ομάδες ανθρώπων που έλαβαν μέρος σε προηγούμενες έρευνες.

 

Σε σύγκριση με ανθρώπους που είχαν μέσα επίπεδα χοληστερόλης LDL, όσοι είχαν οικογενή υπερχοληστερολαιμία (πάνω από 190 mg/dL) αντιμετώπιζαν πενταπλάσιο κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

 

Όσοι είχαν γενετικά κληρονομική υψηλή χοληστερόλη ήταν επίσης πιο πιθανό να έχουν νόσους που σχετίζονται με την αρτηριοσκλήρυνση, όπως εκδήλωση καρδιοπάθειας νωρίτερα και συγκεκριμένα μέχρι 20 χρόνια στους άντρες και 30 στις γυναίκες.

 

Ακόμα και όταν λαμβάνονταν υπόψη άλλοι παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, ο κίνδυνος παρέμενε υψηλότερος σε όσους είχαν τη διαταραχή.

 

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Circulation.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 163 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα