ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 11:20:15μ.μ.

banner468x60

02
Αυγούστου

Κολπικές πλύσεις: Ποιο θανάσιμο κίνδυνο κρύβουν

Πολλές γυναίκες κάνουν κολπικές πλύσεις, δηλαδή πλύσεις στο εσωτερικό του κόλπου με τη χρήση ειδικής συσκευής στην οποία τοποθετούν νερό και διάφορα χημικά ή άλλα συστατικά.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική, η οποία μπορεί να διαταράξει τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου, δηλαδή τα φυσιολογικά μικρόβια που βρίσκονται στην περιοχή και ρυθμίζουν το pH του κόλπου.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εσωτερικές πλύσεις του κόλπου αυξάνουν την πιθανότητα για:

 

-Κολπίτιδα από μικρόβια

-Πυελική φλεγμονή

-Επιπλοκές στην εγκυμοσύνη (όπως πρόωρο τοκετό και εξωμήτρια εγκυμοσύνη)

-Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

-Ερεθισμό του κόλπου και ξηρότητα


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίκσο, οι κολπικές πλύσεις μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο των ωοθηκών.

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 41.000 γυναίκες ηλικίας 35-74 ετών, που είχαν αδελφή με καρκίνο του μαστού.

 

Στη διάρκεια των 11 ετών παρακολούθησης, οι 154 από τις γυναίκες είχαν παρουσιάσει καρκίνο ωοθηκών, με εκείνες που ανέφεραν ότι έκαναν κολπικές πλύσεις να έχουν διπλάσια πιθανότητα εμφάνισης της νόσου.

 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Joelle Brown, αν και οι περισσότεροι γυναικολόγοι ήδη συστήνουν στις γυναίκες να αποφεύγουν τις κολπικές πλύσεις για όλους τους άλλους πιθανούς κινδύνους, το νέο εύρημα προκαλεί έκπληξη.

 

Σημειώνεται ότι παρά τις συστάσεις των γιατρών να αποφεύγονται οι κολπικές πλύσεις, μία στις τέσσερις γυναίκες 15-44 ετών συνεχίζουν αυτή την επικίνδυνη πρακτική.

 

Η νέα έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Epidemiology.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα