ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 8:28:38π.μ.
11
Φεβρουαρίου

Κολπίτιδα: Τα είδη της και πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί συχνά τις γυναίκες είναι οι κολπίτιδες, δηλαδή οι γυναικολογικές λοιμώξεις.

Οι παράγοντες που ευνοούν την κολπίτιδα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και η ανάπτυξη τοπικής υγρασίας, η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, η υπερκατανάλωση υδατανθράκων και αλκοόλ κ.α.

 

Οι κολπίτιδες κατατάσσονται σε τρεις γενικές κατηγορίες:

 

Μυκητιάσεις

 

Η Candida Albicans που διαβιεί φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό πολλαπλασιάζεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και προκαλεί αποικίες μυκήτων και φλεγμονή. Παράγοντες που μπορεί να διαταράξουν τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου είναι ο διαβήτης, η χρήση αντιβιοτικών και κορτικοστεροειδών.

 

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο κνησμό και ερυθρότητα στην ευαίσθητη περιοχή και έκκριση λευκών κολπικών υγρών.


Η θεραπεία περιλαμβάνει εφαρμογή κολπικών υπόθετων ή κρέμας.

 

Μικροβιακές λοιμώξεις

 

Τα βασικά μικρόβια που ευθύνονται για τις λοιμώξεις είναι το E. Coli, το μυκόπλασμα – ουρεόπλασμα, τα χλαμύδια, ο γονόκοκκος και ο εντερόκοκκος.

 

Τα συμπτώματα είναι πιο έντονα από αυτά των μυκητιάσεων και περιλαμβάνουν κολπικές εκκρίσεις διαφόρων χρωμάτων με δυσάρεστη οσμή, ερυθρότητα και πόνο κατά την σεξουαλική επαφή.

 

Η θεραπεία γίνεται με βάση τα αποτελέσματα του αντιβιογράμματος της καλλιέργειας του κολπικού υγρού και η αγωγή πρέπει να ακολουθείται για τουλάχιστον 7 με 10 ημέρες.

 

Αν δεν ολοκληρώσετε τη θεραπεία είναι πιθανό να ταλαιπωρείστε συχνά από λοιμώξεις, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος υπογονιμότητας.

 

Ιογενείς λοιμώξεις

 

Οι ιοί που προσβάλλουν συνήθως το γεννητικό σύστημα είναι οι ιοί του έρπητα, ο μεγαλοκυτταρικός ιός και ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV.

 

Κάποια στελέχη του HPV εάν δεν διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν εγκαίρως μπορεί να οδηγήσουν σε κακοήθεια.

 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τον HPV είναι ο εμβολιασμός, κι αυτό γιατί η λοίμωξη από τον ιό δεν μπορεί να προληφθεί με κανέναν άλλο τρόπο. Με βάση σχετικές μελέτες, ο εμβολιασμός με τα υπάρχοντα εμβόλια (διδύναμο, τετραδύναμο) προλαμβάνει πάνω από το 75% του συνόλου των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και τις περισσότερες περιπτώσεις των άλλων μορφών καρκίνου της γεννητικής χώρας που προκαλεί ο ιός. Επιπλέον με το τετραδύναμο εμβόλιο προλαμβάνεται και το 90% των γεννητικών κονδυλωμάτων. Σε όλες τις μελέτες, τα εμβόλια έναντι του HPV, έδειξαν καλό προφίλ ασφάλειας. Η εμπειρία, από τη χορήγηση περισσότερων από 100 εκατομμύρια δόσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, επαλήθευσε το παραπάνω εύρημα.

 

Παράλληλα, η γυναίκα πρέπει να φροντίζει για την καλή φυσική της κατάσταση και να αποφεύγει τις εξαντλητικές δίαιτες, την κακή διατροφή, το κάπνισμα και το στρες που αποτελούν προδιαθεσιακούς παράγοντες.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 90 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα