Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Αυγούστου

Κορονοϊος: Τα 6 χαρακτηριστικά της μετάλλαξης Delta – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι βασικές πληροφορίες για το στέλεχος από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ

 

Tα καινούργια στοιχεία σχετικά με το νέο στέλεχος Delta του SARS-CoV-2 που πλέον επικρατεί στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, όπως αυτά αποτυπώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, συνοψίζονται σε έξι σημεία από τους γιατρούς της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννη Ντάναση και Θάνο Δημόπουλο (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

 

Αναλυτικότερα:

 

1. Το στέλεχος Delta ευθύνεται πλέον για άνω του 75% των προσφάτων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί περαιτέρω.

2. Ο SARS-CoV-2, όπως όλοι οι ιοί, μεταβάλλονται συνεχώς λόγω μεταλλάξεων στο γενετικό τους υλικό οι οποίες δεν επιδιορθώνονται. Ελαφρώς διαφορετικές γενετικές παραλλαγές ενός ιού ονομάζονται στελέχη.

3. Το στέλεχος Delta είναι μια παραλλαγή του SARS-CoV-2, δηλαδή του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

4. Το στέλεχος Delta μεταδίδεται πιο εύκολα συγκριτικά με άλλα στελέχη, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί ευκολότερα να αυξηθούν τα κρούσματα COVID-19.

5. Ο καλύτερος τρόπος για να αναχαιτίσουμε τη μετάδοση του στελέχους Delta είναι ο εμβολιασμός έναντι του SARS-CoV-2.

6. Τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προσφέρουν προστασία έναντι του στελέχους Delta και άλλων στελεχών του SARS-CoV-2.

 

 

Πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό έναντι του COVID-19 στη χώρα μας https://emvolio.gov.gr.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 69 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)