ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 10:50:42π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
04
Ιουλίου

Κρυάδες εν μέσω ζέστης: Τι μπορεί να δείχνουν για την υγεία σας

Υπάρχει ένα φαινόμενο που πολλοί το προσπερνούν ως "τυχαίο", ή αστειεύονται με αυτό, αλλά δεν είναι καθόλου αστείο, ούτε και μπορεί ποτέ να είναι τυχαίο. Αναφερόμαστε στην περίπτωση

που κάποιο άτομο νιώθει κρυάδες παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή.

 

Αν εσείς, ή κάποιο δικό σας άτομο, έχετε νιώσει ποτέ κρυάδες την ώρα που όλοι οι άλλοι γύρω σας "σκάνε" από την ζέστη, τότε πρέπει να δώσετε βάση σε κάποιες παραμέτρους υγείας.

 

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άντρες και οι τρεις πιο βασικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι:

 

Δυσλειτουργία του θυρεοιειδούς

 

Το να νιώθετε πολύ συχνά κρυάδες είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι του υποθυρεοειδισμού, που σημαίνει ότι ο θυρεοειδής σας αδένας δεν εκκρίνει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη. Χωρίς το σωστό επίπεδο αυτής της ορμόνης, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, εμποδίζοντας το σώμα σας να παράγει αρκετή θερμότητα. Άλλα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι η αραίωση των μαλλιών, το ξηρό δέρμα και η κόπωση.

 

Δεν παίρνετε αρκετό σίδηρο

 

Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες για το χρόνιο αίσθημα του κρύου για έναν άνθρωπο. Ο σίδηρος είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που βοηθά τα ερυθρά σας αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα σας, φέρνοντας θερμότητα και άλλες θρεπτικές ουσίες σε κάθε κύτταρο στο σύστημά σας. Χωρίς αρκετό σίδηρο, τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους και, ως αποτέλεσμα, νιώθετε κρυάδες.

 

Είστε αφυδατωμένοι

 

Έως και το 60% του ανθρώπινου σώματος είναι νερό και το νερό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Αν είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, το νερό θα “εγκλωβίσει” θερμότητα και θα την απελευθερώσει αργά, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σώματός σας σε μια “άνετη ζώνη”. Με λιγότερο νερό, το σώμα σας είναι πιο ευαίσθητο στις ακραίες θερμοκρασίες. Επίσης, το νερό σας βοηθάει να θέσετε υπό έλεγχο τον μεταβολισμό σας. Ο αργός μεταβολισμός μεταφράζεται σε λιγότερη συνολική θερμότητα του σώματος.

 

 

 

πηγή: iatropedia.gr

Διαβάστηκε 301 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα