ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 - 8:11:42μ.μ.

banner468x60

13
Μαρτίου

Μελάνωμα: Εξέταση προειδοποιεί για την υποτροπή του

Μία εξέταση αίματος που μπορεί να εντοπίσει αλλαγές στο κυκλοφορούν DNA όγκου, βοηθώντας τους γιατρούς να εντοπίζουν νωρίτερα την υποτροπή του μελανώματος, ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές.

Οι επιστήμονες του Cancer Research ανακάλυψαν ότι η εξέταση αίματος εντοπίζει μεταλλάξεις στο DNA του όγκου υποδεικνύοντας πιθανή αντίσταση στο φάρμακο ή υποτροπή, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέπει να αρχίσει η αγωγή νωρίτερα, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.

 

Οι επιστήμονες ανέλυσαν 364 δείγματα 214 ασθενών χρησιμοποιώντας ανάλυση όλων των γονιδίων του ανθρώπου και στοχευμένη ανάλυση του κυκλοφορούντος DNA του όγκου.

 

Χρησιμοποίησαν την εξέταση για να παρατηρήσουν την ανταπόκριση στην αγωγή και να εντοπίσουν όγκους που αντιστέκονται σε αυτή. Εντός του κυκλοφορούντος DNA του όγκου οι ερευνητές ανακάλυψαν μεταλλάξεις σε γονίδια όπως τα NRA and PI3K, που όπως δηλώνουν μπορούν να επιτρέπουν στους όγκους να αντιστέκονται στην αγωγή.

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Discovery.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 72 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα