ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:26:40π.μ.
04
Ιουλίου

Νέα μελέτη: Το αυξημένο βάρος στην εφηβεία κίνδυνος για την καρδιά

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Heart Journal, δείχνει πως τα αγόρια με αυξημένο σωματικό βάρος στην εφηβεία, έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας στην αρχή της μέσης ηλικίας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 1,6 εκατομμύρια άνδρες στη Σουηδία, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά το διάστημα 1968-2005.
Συνολικά, παρατηρήθηκε πως ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας ήταν υψηλότερος για τους άνδρες που είχαν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερη του 20, κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

 

Ειδικότερα, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου φάνηκε να αυξάνεται κατά 22% για όσους είχαν ΔΜΣ μεταξύ 20 και 22,5 στα εφηβικά τους χρόνια, να διπλασιάζεται για τιμές ΔΜΣ από 22,5 έως 27,5 και να είναι έξι φορές μεγαλύτερος για όσους είχαν ΔΜΣ υψηλότερο του 30.

 

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης τονίζουν τη σημασία που έχει η διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους από νωρίς στη ζωή, για τη μακροπρόθεσμη προστασία της υγείας και την πρόληψη της εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα