ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 9:57:49μ.μ.
07
Δεκεμβρίου

Οι συνήθειες που καταστρέφουν τα μάτια σας

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ένας οφθαλμίατρος κατά το ραντεβού σας, είναι να σας ζητήσει να ελέγξει την όραση σας και πιο συγκεκριμένα την οπτική οξύτητα, τη δυνατότητα δηλαδή που έχει ένας άνθρωπος να βλέπει αρχικά χωρίς βοηθητικά γυαλιά κι έπειτα με αυτά.

Βέβαια, πριν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ και μόνοι σας στο σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσετε αν τα μάτια σας βλέπουν καθαρά.

 

Παρατηρείτε κάποια διαφορά ανάμεσα σε αυτά ή μήπως καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια στο ένα από τα δύο, όταν το άλλο παραμένει κλειστό;

 

Η μυωπία είναι το πιο κοινό οφθαλμολογικό πρόβλημα, κατά το οποίο ένας ασθενής βλέπει θολά τα αντικείμενα που βρίσκονται μακριά του και εμφανίζεται κατά τα σχολικά χρόνια, όμως μπορεί να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί στην ενήλικη ζωή από άλλους παράγοντες, πέρα από αυτόν της τηλεόρασης και των οθονών που έρχεστε σε επαφή.

 

•    Το στρες σύμφωνα με τους ειδικούς και πιο συγκεκριμένα, η ορμόνη του, κορτιζόλη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, βάλτε στη ρουτίνα σας ασκήσεις διαλογισμού.

 

•    Η απόσταση αναπνοής από αντικείμενα, όπως για παράδειγμα το κινητό σας ή τα βιβλία, κάνει τα μάτια σας να δουλεύουν ακόμα πιο σκληρά για να διαβάσουν αυτό που σας ενδιαφέρει. Εφαρμόστε τον κανόνα 20-20-20. Διαβάστε δηλαδή μια εφημερίδα ή ένα βιβλίο για είκοσι λεπτά και κάντε ένα διάλειμμα. Στο διάστημα αυτό κοιτάξτε κάτι που βρίσκεται σε απόσταση μισού μέτρου για 20 δευτερόλεπτα.

 

•    Είναι γνωστό ότι η σωστή διατροφή δυναμώνει την όραση. Αν έχετε παρατηρήσει ότι δεν βλέπετε και τόσο καλά, ίσως έχετε παραμελήσει την κατανάλωση πράσινων λαχανικών και ιδιαίτερα αυτών με φύλλα, που περιέχουν την άγνωστη αλλά πολύτιμη ουσία «λουτεΪνη», που έχει ευεργετικές ιδιότητες στα μάτια.

 

•    Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία συνολικά, ειδικότερα όμως βλάπτει και την όραση, αφού έρευνες το έχουν συνδέσει με προβλήματα, όπως εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καταρράκτη και βλάβες στα οπτικά νεύρα.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα