ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:15:28μ.μ.
26
Μαρτίου

Οι βασικοί κανόνες για να προλάβετε τις μυκητιάσεις ποδιών

Η ζέστη δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκητιάσεων στα πόδια. Οι μυκητιάσεις των ποδιών εκδηλώνονται με φαγούρα γύρω από τα δάκτυλα , ενώ το δέρμα στην περιοχή είναι ξηρό και ξεφλουδίζει. Προσβάλλουν το 15% του πληθυσμού και πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται για μεγάλο διάστημα.

Οι μισοί, όμως, δεν τηρούν τη δοσολογία που τους προτείνει ο δερματολόγος, ενώ ένας στους τέσσερις σταματούν τη θεραπεία όταν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

 

Ορισμένα σημεία του ποδιού συνδέονται άμεσα με σημεία του σώματός μας και για κάθε όργανο του σώματος υπάρχει στο πόδι μια αντανακλαστική θέση. Όταν, λοιπόν, υποφέρουμε από μυκητίαση στο πόδι, νιώθουμε να επηρεάζεται το σώμα μας και η αίσθηση της υγείας μας.


Εκτιμάται ότι το 23% των ανθρώπων υποφέρουν για 10 χρόνια από υποτροπή της μόλυνσης και το 64% από αυτούς προσβάλλονται περισσότερο από τέσσερις φορές το χρόνο.

 

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι περισσότερες θεραπείες καθιστούν το μύκητα προσωρινά αδρανή, αντί να τον σκοτώνουν, με αποτέλεσμα την πιθανότητα επιμόλυνσης. Επιπλέον, οι νοσούντες, αντί να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή, προτιμούν να χρησιμοποιήσουν καλλυντικές κρέμες και πούδρες, που επιδεινώνουν την κατάσταση.

 

Συμπτώματα

 

- Αρχικά, το δέρμα γύρω από τα δάκτυλα παίρνει λευκό χρώμα και φαίνεται «νοτισμένο».

- Είναι πιθανόν να υπάρχει δυσάρεστη οσμή στα πόδια και μικρά σχισίματα ή εκδορές στο δέρμα, που συνοδεύονται από κνησμό ιδιαίτερα κατά τις ώρες που αυξάνεται η θερμοκρασία στα πόδια, όπως κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά το πλύσιμο.

- Σε μικρές περιοχές του δέρματος μπορεί να υπάρχει ερεθισμός και κοκκινίλα που συνοδεύονται από την εμφάνιση εξανθημάτων που μοιάζουν με φουσκάλες.

- Αργότερα, η μόλυνση μπορεί να επεκταθεί στο εσωτερικό κοίλο τμήμα του πέλματος ή και σε ολόκληρο το πόδι.

 

Πρόληψη

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έντονη εφίδρωση, η παραμονή των ποδιών για πολλές ώρες στα παπούτσια, η χρήση ακατάλληλων υποδημάτων και συνθετικών καλτσών, είναι προδιαθεσικοί και επιβαρυντικοί παράγοντες για τη δημιουργία μυκητιάσεων στα πόδια.

 

Υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση:

- Να πλένετε τακτικά και να στεγνώνεται με προσοχή τα πόδια σας.

- Να φοράτε καθαρές βαμβακερές κάλτσες και να τις αλλάζετε ταχτικά μέσα στην ημέρα εφόσον χρειάζεται.

- Να φοράτε καθημερινά διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια.

- Η ποσότητα του ιδρώτα που αποβάλλουν τα πόδια μας κάθε ημέρα μπορεί να γεμίσει μια θήκη αβγού.

- Χρειάζονται τουλάχιστον 24 ώρες για να εξατμιστεί ο ιδρώτας από τα παπούτσια, οπότε εάν συνεχίζουμε να φοράμε καθημερινά το ίδιο ζευγάρι δεν θα μπορέσουν να στεγνώσουν ποτέ σωστά.

- Προτιμήστε τα δερμάτινα παπούτσια τα οποία επιτρέπουν στα πόδια σας να αναπνέουν.

 

πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 259 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα